NAJTEŽE MI JE PALA ULOGA SS SADISTE MAKSA LUBURIĆA: Glumac Marko Janketić o ulogama koje publika željno iščekuje

Autor: D. STANKOVIĆ

Zabava

17.08.2020

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U filmu od nacionalnog značaja "Dara iz Jasenovca", na koji se čekalo 75 godina, koji govori o stradanju srpske dece u logoru smrti Jasenovac za vreme Drugog svetskog rata, Marko Janketić dočaraće Maksa Luburića, najkrvoločnijeg i najbrutalnijeg ustaškog oficira.

RepublikaFoto: youtube.com
Marko Janketić

Za ulogu sadiste, inteligentnog i manipulativnog Luburića, koji je u smrt poslao stotine hiljada Srba, pored obilja materijala i biografija o zločincu koji je pročitao, glumcu su najviše pomogli reditelj Gaga Antonijević i scenaristkinja Nataša Drakulić, čiji je deo porodice stradao u ustaškom logoru Jadovno.

- Najteže mi je bilo kopanje po tom mraku. Nije baš jednostavno, kao glumac, razumeti jednog, slobodno mogu da kažem, psihopatu, sposobnog da napreduju u hijerarhiji i da se bori za svoju poziciju. Tumačiti osobu koja je postojala i koja je istinita, a koja je odgovorna za pomor hiljada i hiljada ljudi u zloglasnom logoru Jasenovac je veliki izazov - naglasio je Marko Janketić.

Korona je zaustavila planetu, ali naše filmske stvaraoce nije, pa će Janketić u biografiju dodati i ulogu u prvom sitkomu "Tri muškarca i tetka", koji snima sa legendarnom Sekom Sablić i Petrom Benčinom.

- Snimili smo pilot-epizodu i nadam se da će od oktobra da se snima serija. Serija jeste nastala po motivima serije "Dva i po muškarca" i ima neke veze, ali će biti nešto što je autentično i prilagođeno za naše podneblje - rekao je zaljubljenik u pozorište koji zbog ponovnog pika pandemije nije stao na letnju scenu na Tašmajdanu, gde je trebalo da igra u predstavi "Lorencačo".

 

Nije baš jednostavno, kao glumac, razumeti jednog, slobodno mogu da kažem, psihopatu

Pod punom ratnom opremom Janketić će se krajem avgusta pridružiti i ekipi koja snima film o legendarnom Tomi Zdravkoviću.

- U filmu, odnosno seriji, o Tomi tumačim Miku Antića, našeg divnog pesnika s kojim se Toma Zdravković družio. To je zanimljiva priča i volim da kažem da je Toma bio naš šansonijer. Ja ga tako doživljavam - rekao je glumac.

O snimanju pod maskama koje je nametnuo virus Janketić smatra da je neophodno držati se pravila bezbednosti.

- Ekipa broji između 50 i 100 ljudi, od kamermana, šarfera, tonaca, glumaca, šminkera, asistenata... Maska se skida samo pred kadar i mora se voditi računa o distanci, tako da je komplikovano i prilično teško, ali trudimo se. To je neophodno - zaključio je Marko Janketić, sin velikog Miše Janketića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading