Ana Sakić: Da želim da se samo slikam, bila bih manekenka

Autor: Dragana Stanković

Zabava

21.07.2020

03:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Sakić je glumica koja je odigrala najraznovrsnije uloge, od žene žrtve, osvetnice, mučene i silovane žene pa do popadije u seriji "Kaljave gume" Miodraga Ćertića. Maestralna rola u "Srpskom filmu", koji je podelio publiku i izazvao osude javnosti zbog svirepih scena mučenja, donela joj je specijalnu nagradu na filmskom festivalu Russian international horror film festival u Moskvi, čiju dodelu je odložio KOVID-19.

RepublikaFoto: youtube.com/Svojnasvome sa Nenadom Milenkovicem
Ana Sakić

- Moje najteže iskustvo je bila upravo uloga u "Srpskom filmu". Prihvatila sam tu ulogu jer ne želim da budem glumica da bih se samo slikala. Onda bih bila manekenka. Težim da dam sve ono iznutra, da budem glumica koja može da pokaže svoju dušu, da zasmeje i da rasplače publiku kad je to potrebno, da u svojim likovima ume da dodirne dno, da da celu sebe - rekla je Ana Sakić, naglasivši da ne voli horor filmove i da je, kao mala, posle takvih filmova odlazila s bratom na spavanje s plastičnom puškom u ruci.

Glumica koja je srca domaće publike osvojila kao Ingrid u seriji "Selo gori, a baba se češlja", koja i posle sedmog repriziranja svakog četvrtog stanovnika prikuca za mali ekran, u Holivudu je posle svega dva meseca dobila da igra jednu od glavnih uloga u filmu "Visage" na kastingu na kome je bio i poznati zavodnik Miki Rork.

U filmu Tata Mikelanđela i Majka Vikmana Ana Sakić odigrala je lik devojke Bjuti, koja nakon saznanja da je obolela od HIV počinje da se sveti muškarcima. Kako sama kaže, glumica je u L. A. otišla na nagovor američkih kolega sa kojima je radila dosta koprodukcija u Srbiji.

Ana Sakić: Mislim da će moja karijera biti na relaciji Srbija-Holivud ili gde me već moja filmska vila odnese

- Ispada da je anegdota, ali to jeste moja životna priča. Kolege i producenti sa kojima sam sarađivala su me savetovali da odem u Ameriku jer, ako nisi tamo na kastinzima, ne može se ništa očekivati. Bodrili su me da probam jer imam lice i harizmu koje prija toj publici. Nemajući šta da izgubim, iz znatiželje, otišla sam da probam da budem glumica u Holivudu i ispostavilo se da sam dobila ulogu na prvom kastingu na koji su me pozvali. Eto, sve ostalo je istorija - nasmejala se Sakićeva.

Nakon što je ostvarila san većine glumaca, skuvala je kafu, sela na terasu iznajmljenog stana u Los Anđelesu i rekla sebi: "Sad piješ kafu kao holivudska zvezda". I opet je iznenadila mnoge vrativši se u Srbiju nakon završenog projekta u Americi.

- Nijednog trenutka nisam pomislila da se neću vratiti. I pozitivan šok je šok. Osim toga, moja ljubav prema Srbiji nije fraza, ali kako na čitavom engleskom području mogu da igram i zovu me, mislim da će moja karijera biti na relaciji Srbija-Holivud ili gde me već moja filmska vila odnese - kazala je šarmantna glumica iz stare grofovske porodice i naglasila da uspeh, pre svega, duguje glumcu i reditelju Radošu Bajiću, koji ima fantastičan dar da oseti puls publike i hrabrost da angažuje glumce koji su bili nepoznati široj javnosti i da im otvori put ka zvezdama, ali i velikanima Bati Živojinoviću i Gagi Nikoliću, koji su je prihvatili kao deo velike tople porodice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading