Darko Rundek se vraća s novom pesmom!

Autor:

Zabava

23.10.2017

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko Rundek i Ekipa objavili su singl i spot "Tamni jorgovan", novu verziju pesme "Tigidigi Regge" sa njegovog kultnog albuma "Ruke" (2001).

RepublikaFoto: Emir Srkalović
Darko Rundek

Singl "Tamni jorgovan" se od prethodne verzije razlikuje po jednom bitnom stihu, kao i u strukturi i aranžmanu, na kojima je Rundek zajednički radio sa Ekipom, odnosno muzičarima okupljenim za aktuelnu turneju "Apocalypso Now".

- Kad smo tražili kojom pesmom otvoriti slavljenički koncert „Apocalypso Now”, ”Tamni jorgovan” se nametnuo svojom radosnom srdačnošću jer ne samo da je dobar uvod u feštu nego sažima kreativnu i prijateljsku atmosferu u kojoj je tekla saradnja na tom projektu. Iako je jesen, pa bismo po analogiji očekivali pesmu koja se bavi tim godišnjim dobom, ja više verujem da je muzika izraz čežnje, a ne aktuelnosti, pa tako u jesen čeznemo za proljećem - objašnjava Rundek. 

RepublikaFoto: Emir Srkalović
Darko Rundek

Darko i ekipa uradili su za "Tamni jorgovan" spot u kom su korišćeni i delovi koje je režirao Vedran Perčić. Korišćeni su dokumentarni snimci Sande Hržić, kao i materijali sa koncerta koji je Rundek održao 15. juna na beogradskom stadionu Tašmajdan pred 10.000 posetilaca. 

Tim koncertom je i počela turneja "Apocalypso Now", povodom 20 godina od izlaska kultnog albuma "Apocalypso", na kojoj su do sada Rundek i Ekipa svirali pred ukupno oko 120.000 posetilaca, na festivalima In Music, Arsenal Fest, Beer Fest, Nišvil, Šabački letnji festival...   

RepublikaFoto: Emir Srkalović
Darko Rundek

Ekipu čine bubnjar Silvio Bočić, perkusionista Miro Manojlović, basista Roko Crnić, trubač Igor Pavlica i saksofonistkinja Ana Kovačić, kao i Isabel i Dušan Vranić-Duco koji nisu učestvovali u ovom snimanju. Pesma za koju je muziku i stihove napisao Rundek nedavno je snimljena u studiju DM u Zagrebu, a snimatelj je bio Zvonimir  Domazet, producent Mario Domazet, dok je mastering uradio Dragutin Smokrović. Izdavač singla i spota je Menart.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading