Aleksandar Filimonović posle značajne uloge u filmu Edi Marfija: Odbio sam nepristojne ponude u Holivudu

Autor: D.S.

Zabava

10.07.2020

03:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povod za razgovor sa Aleksandrom Filimonovićem, koji će u humorističkoj seriji Lazara Ristovskog "Drim-tim" glumiti jednog od 11 sinova Ike sa Zvezdare, nije samo uloga u novom projektu "Telekoma Srbije" i "Zillion filma". Filimonović je informatičar, fudbaler, član Mense i jedan od retkih naših glumaca koji zaista zna koliko je težak glumački hleb u Americi.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Aleksandar Filimonović

- Nisam želeo da ostanem u Americi na način na koji mnogi ostaju. Mogao sam da se, kao i većina naših ljudi, oženim zbog papira, ali nisam želeo. Možda sam previše romantičan - kaže Filimonović, kojem Holivud više nije samo san jer je već odigrao značajnu rolu u filmu "Dolemajt je moje ime".

U filmu "Dolomite Is My Name", koji je premijeru imao prošle godine i koji se može gledati na prestižnoj Netflix platformi, glumac igra producenta koji prati karijeru poznatog komičara Rudija Reja Mura, neprikosnovenu ikonu afroameričkog filma i komedije početkom sedamdesetihih godina prošlog veka. Aleksandar je, uz još nekoliko velikana poput Vesli Snajpsa, Krisa Roka i Snup Doga, ostvario značajnu ulogu kao jedan od svega nekoliko belih glumaca u ostvarenju Edi Marfija.

- Posle par nepristojnih ponuda da glumim Srbina u antisrpskim filmovima, koje sam odbio, dobio sam tu ulogu i zaista me je uhvatila trema. Ne zbog uloge koja jeste velika jer sam kao i većina svojeglavih glumaca verovao da zaslužujem takvu priliku, već zbog toga što sam odrastao uz filmove Edi Marfija. Uplašio sam se da je loš čovek i da ću se razočarati u njega, ali on je bio divan. Imao je dva dublera, mogao je da se odmara, ali ostajao je sa nama po sat ili dva duže nego što je trebalo. Pozvao je i moje roditelje na set kada su bili kod mene u poseti, tako da ga je i moja mama upoznala - kaže Filimonović uz osmeh i dodaje da je u Americi lako raditi kad se dođe do posla.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Aleksandar Filimonović

Holivudski, a ipak više naš glumac, glumu je završio u Njujorku i, iako mu je u jednom trenutku mnogima nedostižan Holivud gotovo bio na dlanu, ipak želi da ostvari kvalitetne projekte na svom tlu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading