Preminuo književnik Bekim Sejranović

Autor: Tanjug

Zabava

21.05.2020

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon kratke i teške bolesti, iznenada je u 48. godini preminuo istaknuti bosanskohercegovački književnik i književni prevodilac Bekim Sejranović, saopštila je beogradska izdavačka kuća Booka.

RepublikaFoto: youtube.com/HRT
Bekim Sejranović

Sejranović je autor knjige kratkih priča "Fasung", kao i romana "Nigđe niotkuda", "Ljepši kraj", "Sandale", "Tvoj sin Hucklbery Finn" i "Dnevnik jednog nomada".

Priredio je i preveo antologiju norveške kratke priče "Veliki pusti krajolik", autor je studije "Modernizam u romanu - ''Isušena kaljuža'' Janka Polića Kamova".

Za roman "Nigđe niotkuda" 2009. godine dobio je Nagradu "Meša Selimović".

Romani i kratke priče prevedeni su mu na više jezika: norveški, engleski, slovenački, makedonski, nemački, češki, italijanski i poljski.

"Bekim Sejranović će ostati upamćen kao jedan od najtalentovanijih autora koji su se pojavili u regionu u 21. veku ali i kao divna, plemenita osoba i veliki prijatelj", ističe se u saopštenju Booke.



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading