GLUMAC O ŽIVOTU IZMEĐU RUSIJE I SRBIJE: BEOGRAD POSTAJE SVET!

Autor:

Zabava

11.10.2017

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što više od godinu dana ruska filmska publika ne može da odvoji oči od našeg Miloša Bikovića, ovaj mladi glumac vratio se u Srbiju kako bi završio film u rusko-srpskoj koprodukciji, ali i započeo snimanje filma "Južni vetar". Prva klapa ovog filma pala je jutros u šest negde na mirijevskom asfaltu, a režiju potpisuje Miloš Avramović. Biković za Srpski telegraf priča o svom iskustvu pred kamerama u belom svetu i kod nas.

RepublikaFoto: instagram.com/bikovic
Miloš Biković

Nisam otišao odavde, naprotiv. Ratovima smo bili gurnuti 30 godina unazad, ali nije me bilo samo godinu, pa vidim promene

  • Plakat za novi film najavljuje vas kao opasnog momka.

- Najopasniji su dobri, fini momci. Svi se klone opasnih momaka jer znaju šta može da ih čeka, ali kada dobrica uradi nešto ludo, to je bar dvaput opasnije.

  • Mnogi su rekli da ćete nakon "Montevidea" ući u kolotečinu tipskih uloga.

- Bio sam svestan te opasnosti. Problem su reditelji i producenti koji nisu spremni da rizikuju. Ali treba reći i da rade u zemlji u kojoj se snimi 10 filmova godišnje i gde nisu zastupljeni svi žanrovi. Seća li se neko srpskog trilera ili horora?

Kulturom se bori protiv korupcije, ona gradi solidarnost, pa su i veleizdaje ređe

  • Šta je ono što našem filmu nedostaje?

- Da društvo shvati da je kultura nešto što gradi identitet, a da država nije samo teritorija već i njeni ljudi. Kulturom se bori protiv korupcije, ona gradi solidarnost, pa su i veleizdaje ređe.

  • Zbog čega se kod nas ta transformacija ne dešava?

- Gurnuti smo ratovima 30 godina unazad, ali i PR kampanjom koja je vođena protiv nas. Godinu me nema ovde, ali vidim koliko se Beograd transformisao. Nervira mene zastoj u saobraćaju, ali Moskva se kopa 10 godina. Vidim sve više turista, vidim da se horizonti otvaraju. Ovaj grad sve više liči na svetsku metropolu.

  • Vaši saradnici kažu da javnost ovde nije ni svesna koliko ste popularni u Rusiji. Kako to izgleda?

- Odlaskom u Rusiju ja nisam otišao iz Srbije, naprotiv. Ono što ljudi ne shvataju ovde je da, kad u Rusiji sednete u avion, letite devet sati, a kad izađete, i dalje ste u istoj zemlji. Ovde, ako promašiš skretanje za Novi Sad, već si prešao u drugu državu.

  • "Balkanska veza" bavi se bombardovanjem SR Jugoslavije 1999. Kakav je ruski pogled na ovaj događaj?

- Isti kao i naš, samo što su, snimajući film, bili zainteresovaniji da prikažu ulogu ruske vojske i političara nego srpskih. Hvala bogu, naša država je brzo reagovala, postali smo koproducenti i uspeli da na taj način naglasimo i našu priču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading