Miroljub Turajlija, prvak Pozorišta na Terazijama: Vrata pozorišta otvorio sam krvavim stopalima

Autor:

Zabava

16.04.2020

03:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim onlajn predstava, publika Pozorišta na Terazijama ima priliku i da se dva puta nedeljno druži sa nekim od članova ansambla i čuje zanimljivosti iz života iza kulisa teatra, koji već punih 70 godina neguje žanr mjuzikla.

RepublikaFoto: Pozorište na Terazijama
Miroljub Turajlija

Uživo preko Instagram profila uključio se pre dve večeri iz svog doma diplomac u prvoj klasi glume Miše Janketića na Akademiji umetnosti u Novom Sadu Miroljub Turajlija. Maestralan u svim glumačkim disciplinama Turajlija je podelio sa fanovima kako je na vrata Pozorišta na Terazijama zakucao kao 21-godišnji klinac, koji zbog ratnih godina i neprilika da putuje, do tada nije "ni do Beograda dobacio".

- Pozorište na Terazijama je te 2001. organizovalo audiciju za nove članove u cilju da podmladi ansambl. Ne znajući da će od mene tražiti da igram, došao sam u čizmama. Baš pred audiciju u pozorištu su ishoblovali parket. Neobrađene daske iz kojih su virile iglice su bile svuda na sceni. Izuo sam čizme i igrao u čarapama. Na kraju tog dela audicije, koji je bio igrački, meni su se potpuno iscepale čarape, a moji tabani su bili toliko krvavi da sam ostavljao krvave tragove. Vrata Pozorišta na Terazijama sam tako otvorio svojim krvavim stopalima - prisetio se Turajlija.

RepublikaFoto: Pozorište na Terazijama
Pozorište na Terazijama

S ponosom igra u "Brodvejskim vragolijama", a za tu ulogu je poneo i nagradu za glumačku bravuru "Janoš Tot", godišnje nagrade svoje matične kuće.

- Posle premijere "Brodvejske vragolije", koji je licencirani američki mjuzikl, prišla mi je autorka komada, koja prati sve premijere ma gde da se izvode i rekla da je moj Anderling najbolji koji je ikad videla i da sam otkrio dubine tog lika i neke slojeve, koje ni ona kao pisac nije imala u svojoj glavi. To je najlepši profesionalni kompliment koji sam dobio, a nedugo posle toga sam dobio i nagradu "Janoš Tot" - istakao je glumac.

Prvak Pozorišta na Terazijama od reditelja izdvaja Kokana Mladenovića, Jagoša Markovića i Vladimira Lazića, a od predstava komad "Jadnici", koje je gledao na Brodveju u Njujorku, gde je boravio kao stipendista Četa Vokera i usavršavao se na prestižnoj školi "Jacob's Pillow".

- Sa balerinom našeg pozorišta Milicom Pavlović sam se usavršavao u domenu mjuzikla na izvorištu mjuzikla u Njujorku, a pomenuti "Jadnici" su me apsolutno zakucali, oduvali - naveo je Turajlija.

RepublikaFoto: Pozorište na Terazijama
Pozorište na Terazijama

Vreme ograničenog kretanja provodi u rodnom Novom Sadu sa roditeljima, koji su plus 65 i, kako je istakao, rizikujući da ga obeleže patetičnim poručio je:

- Nedostaje mi sve. Jedva čekam dan kada ćemo opet biti skupa, kada ćemo opet igrati naše divne predstave, kada će publika uživati i nećete štedeti svoje dlanove, kao što nije ni do sada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading