Besplatan onlajn filmski festival: Od Polanskog do Maradone!

Autor: Republika

Zabava

27.03.2020

05:45

Od večeras, pa do 10. aprila publika ima priliku da na jednoj virtuelnoj lokaciji pogleda 65 ostvarenja, koja su obeležila i neki od najprestižnijih festivala

youtube.com/printskrin
Film "Parazit"

Kada je proslavljeni pisac Emil Zola objavio članak "Optužujem", kojim je zauzeo celu naslovnu stranu lista Oror, suprotstavljajući se brojnim ključnim ljudima Francuske, afera "Drajfus" dobila je vrhunac i ostala upamćena i prepoznatljiva do danas.

Najnoviji film reditelja Romana Polanskog "Optužujem", koje ima upravo za temu čuvenu aferu s kraja 19. veka, koja je uzdrmala i duboko podelila francusko društvo, otvoriće večeras u 21 sat prvi besplatan onlajn filmski festival "MOJ OFF" pod sloganom "Uključi se na OFF".

Na sajtu MOJOFF.NET publika će biti u prilici da pogleda ovo ostvarenje, koje je na festivalu u Veneciji osvojilo Srebrnog lava, FIPRESCI nagradu žirija, ali i tri Cezar nagrade.

Prvo izdanje besplatnog festivala MOJ OFF biće održano do 10. aprila, do kada će publika imati priliku da na jednoj virtuelnoj lokaciji, u okviru pet programskih celina, pogleda 65 najnovijih igranih i dokumentarnih ostvarenja, među kojima su i naslovi namenjeni deci i tinejdžerima.

Na repertoaru je i dokumentarac o Sergeju V. Polunjinu "Igrač", koji je sniman u Beogradu, ali do sada nije prikazan u Srbiji i regionu, a koji prati životnu i profesionalnu ispovest ukrajinske baletske zvezde, koji je istovremeno državljanin i Rusije i Ukrajine i Srbije.

youtube.com/printskrin
Film "Optužujem"

Takođe, publika će moći da sazna interesantne i do sada nikad viđene detalje iz života slavnog argentinskog fudbalera Dijega Maradone u istoimenom dokumentarcu "Dijego Maradona", koji je obeležio prošlogodišnji Kanski festival, a našao se i na repertoaru ovogodišnjeg Festivala dokumentarnog filma #DOK2.

Film koji je zatvorio prošlogodišnji 25. FAF francuska komedija "Talaso" sa Mišelom Uelbekom i Žerarom Depardjeom u naslovnim ulogama, višestruki nosilac Oskara film "Parazit", kao i film "Nevidljivi život", koji je poneo Beogradskog pobednika za najbolji film na 48. Festu, i "Martin Eden", dobitnik nagrade "Gordan Mihić" za najbolji scenario FAF, takođe su na programu.

Festival su osmislili "Kombank dvorana", "Cine grand", bioskop "Vilin grad" i "MCF MegaCom film", sa idejom da se na ovaj način pridruže aktuelnoj onlajn kulturnoj sceni u jeku borbe sa pandemijom korone.

Filmove će onlajn moći da prate kako posetioci iz Srbije tako i iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, na sajtu se mogu pronaći termini projekcija, a na kraju će biti proglašeni pobednici o kojima će odlučivati žiri i sami gledaoci.

Komentari (0)

Loading