Tijana Čurović, jedno od omiljenih lica s malih ekrana: Borim se za svačiji osmeh!

Autor:

Zabava

28.01.2020

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O "Junacima našeg doba" i dalje se uveliko i naveliko priča, što zapravo i nije čudno budući da je serija svake večeri u proseku okupljala više od 1.700.000 ljudi! Ni Tijana Čurović, koju je publika na malim ekranima gledala u ulozi sekretarice u priči Siniše Pavića, nije nimalo iznenađena uspehom.

RepublikaFoto: youtube.com/AmiG Show
Tijana Čurović...

- Kada sam čitala scenario, znala sam da će serija naći put do publike. Taj presek stanja našeg društva ume samo Siniša Pavić da napiše i pogodi suštinu, tako da se svaki gledalac može pronaći u svakoj situaciji. Siniša Pavić, kao i "Košutnjak film", garancija su za uspeh, u to sam sigurna - kaže na početku razgovora za Srpski telegraf Tijana Čurović, glumica i voditeljka popularnih televizijskih formata.

* Sad se svi pitaju hoće li biti nastavka, pa imate li vi kakvih saznanja?

- Ljudi me susreću na ulici i svakodnevno pitaju kada će i hoće li biti nastavka. Serija je išla svakodnevno i 20 epizoda je emitovano i brzo prošlo. Mi smo to snimali čitavo leto, treba prvo da se ispiše novih 20 epizoda, pa da se i snima, što je svakako posao od par meseci. Drago mi je da se publika tako brzo vezala za likove i seriju i svakako će biti nastavka. Sada samo malo strpljenja i, na obostrano zadovoljstvo, uživaćemo slušajući i gledajući šta će nam Siniša Pavić spremiti za nastavak.

RepublikaFoto: youtube.com/Miky& Maky
Tijana...

* Čime je zapravo ova priča privukla gledaoce?

- Prepoznali smo se svi mi junaci našeg doba. Junaci našeg doba smo svi mi koji preživljavamo i susrećemo se sa svakodnevicom i izazovima koje nosi svaki dan i moderno društvo, a pritom ostajemo pošteni, moralni i obični, jednostavni. A to smo svi mi.

Treba se ponovo učiti humanosti, pomalo smo se udaljili, otuđili...

* A šta vama kao gledaocu najviše nedostaje na TV?

- Nedostaje mi više kulturnih sadržaja, smislenih, kulturnih dijaloga, bez vulgarnosti.

* Oprobali ste se u mnogim žanrovima. Koliko uzimate od junakinja koje igrate, a koliko im pak dajete?

- Trudim se da u svakom svom liku ponudim i deo sebe, da se dam do kraja čitavom svojom dušom, koliko je to moguće. Jedino tad osećam da sam se dala do kraja i da sam uradila sve kako treba. O efektima i reakcijama kasnije ne razmišljam.

Nedostaje mi više kulturnih sadržaja, smislenih, kulturnih dijaloga, bez vulgarnosti

* Sa kakvim ljudskim sudbinama ste se susretali tokom rada na emisijama "Domaćine, oženi se" i "Trenutak iz sna"?

- To je nešto u čemu pronalazim neki viši smisao. Pomagati ljudima, pomoći mu da pronađe iznova smisao života, pomoći mu na pronalaženju pravog puta, vratiti osmeh na lice, ima li šta lepše i smislenije u životu?! Iskreno se radovati tuđoj sreći je više nego sreća. Treba se ponovo učiti humanosti. Pomalo smo se udaljili, otuđili i zaboravili koliko je to važno. Borim se za svačiji osmeh!

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Tijana...

* Da li ste kao mali zamišljali sebe na sceni? Kako se osećate ispred kamere?

- Ispred kamera se odlično osećam, volim kameru i nadam se da je ljubav uzvraćena i obostrana. Takođe, ono što najviše volim u pozorištu je kontakt sa publikom i ta magija neponovljenog trenutka, što samo pozorište nudi. Neko uživa u samom procesu stvaranja predstave, a ja čekam da se zaigram pred publikom.

Junaci našeg doba smo svi mi koji preživljavamo i susrećemo se sa svakodnevicom i izazovima, a pritom ostajemo pošteni, moralni i obični

* Čemu ste ovih prvih dana 2020. okupirani?

- Radujem se predstavi u koju sam uskočila "Sex bomb", vidim da publika lepo reaguje i to me raduje. Snimamo četvrtu sezonu "Trenutka iz sna", pripremamo nastavak "Junaka našeg doba", angažovana sam u Centru za kulturu "Vlada Divljan", tako da imam puno posla i radujem mu se.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading