Živela je tiho, tako je i otišla: Komšije utučene zbog smrti Nede Arnerić

Autor: Alo.rs

Zabava

12.01.2020

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumica Neda Arnerić (67) preminula je u petak u Beogradu, a njeno beživotno telo pronašao je njen brat Predrag za trpezarijskom stolom u stanu na Vračaru, u kojem je sama živela nakon smrti supruga Milorada Meštrovića.

RepublikaFoto: Youtube.com/Dragan Films
Neda Arnerić

Novinarske ekipe obišle su deo grada u kojem je glumica živela, a njene komšije su nam priznale da ne mogu da se pomire sa činjenicom da glumica više nije među živima. Iako su, kako kažu, znali da se Neda godinama borila s depresijom, ipak ih je duboko potreslo saznanje da ih je zauvek napustila.

- Neda je bila divna žena. Živela je mirno i u tišini, baš kao što je i otišla - rekao nem je Nemanja, koji radi u prodavnici antikviteta u prizemlju zgrade u kojoj je Arnerićeva živela.

- Video sam je pre nekoliko dana, u ponedeljak čini mi se… Javila se, čestitala mi je praznike - kaže on. Iako nije svraćala niti pazarila u njegovoj radnji, to je nije sprečavalo da se svaki put uljudno javi i sa njim porazgovara.

- Ne znam da li je iko svraćao kod nje, da li ju je iko obilazio... Uglavnom je bila sama - rekao nam je ljubazni mladić.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal
Neda Arnerić

Komšija Milenko Đurić kaže da je glumicu viđao često, ali i da je znao da ona ima izvesnih problema sa zdravljem. Nešto je čitao i u novinama, a ponešto je čuo od svoje žene koja ju je lično poznavala.

- Imala je i onaj pad sa terase, a nedavno joj se desilo i da je uzela kritičnu dozu lekova i od toga se jedva oporavila. Žao mi je što je završila svoj život. Bila je divna žena i odlična glumica. Ne znam šta bih vam još rekao... Tuga - kaže Milenko i dodaje:

- Moja supruga i Neda su stalno bile zajedno u frizerskom salonu, preko puta Nedine zgrade. Tamo je često gužva, pa njih dve, dok sede i čekaju red, pričaju. Nedi je bilo loše u poslednje vreme. Žalila se valjda - rekao nam je Đurić, te nas je uputio na pomenuti salon, a tamo, svi nemi od bola, jedva su izustili pokoju reč o svojoj omiljenoj klijentkinji.

- Ne možemo da pričamo, razumite nas. Neda je dolazila kod nas, bila je divna, obožavali smo je i ova vest nas je jako potresla - bilo je sve što su želeli da kažu oni koji su brinuli godinama o Nedi.

RepublikaFoto: printskrin/TV Prva
Neda Arnerić

Prodavačica u pekari u kojoj je Neda kupovala hleb i pecivo kaže da će je pamtiti po vedrini, osmehu i lepim svetlim očima.

- Bila je prava dama. Onakva kakva se retko viđa. Graciozna u hodu, u govoru… Obraćala se svima s punim poštovanjem i persirala je i meni i čistačima ulica - rekla nam je pekarka.

Prodavačica iz obližnje radnje je na pomen Nedinog imena briznula u plač i zamolila da je ne fotografišemo. Kaže, mnogo joj je teško jer je Nedu volela i dugo poznavala.

- Neda je najmanje mislila na kupovinu kada je dolazila u radnju. Više je dolazila kako bismo se ispričale. Uvek bi me pitala kako su mi muž i deca, često sam joj se žalila na nemaštinu ili bolesti - priča prodavačica iz Nedine omiljene radnje i dodaje da je glumica imala empatije za svačiji problem.

- Nekad sam se pitala zašto baš meni poverava neke stvari. Dešavalo se da Neda dođe, da se ispričamo, a kada krene kući, ja je pitam: „Je l’ si htela nešto da kupiš pa si zaboravila?“ Kusur ili nije uzimala ili bar nije uzimala ceo. Uvek bi ostavila neki dinar - završila je tužnu ispovest prodavačica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading