KOLARAC: TVOJ SVET MUZIKE

Autor: Tanjug

Zabava

30.09.2017

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najznačajnijih pijanista današnjice Ivo Pogorelić nastupiće 18. decembra na sceni Kolarčeve zadužbine u okviru programa treće sezone ciklusa "Kolarac tvoj svet muzike".

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zadužbina Ilije M. Kolarca

- Zadovoljni smo što će tako značajnan umetnik kao što je Ivo Pogorelić doći posle skoro 30 godina u Beograd. Trebalo nam je deset godina pregovaranja da obezbedimo gostovanje Ive Pogorelića na sceni Kolarca. On će u Beogradu svirati kompozicije Klementija, Hajdna, Betovena, Šopena, Lista i Ravela. Nemamo koncertnu agenciju koja se bavi dovođenjem velikih muzičkih zvezda i time je naš uspeh veći - ističe Mirijalna Lazarević iz Centra za muziku.

Prema njenim rečima, konačno je skupljen novac za kupovinu novog koncertnog klavira za Kolarčevu zadužbinu.

- Pogorelić će u novembru odabrati Stenvej klavir za koji smo različitim programima i konkursom kod Ministarstva pravde uspeli da sakupimo sredstva. Taj klavir će do kraja godine doći u Kolarac - dodaje Lazarevićeva.

Ciklus "Kolarac tvoj svet muzike" obuhvata pet koncerata, a prvi će pred beogradsku publiku 14. novembra izaći Poljski vokalni ansambl Capella Cracoviensis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading