Top 10 filmova koje ćemo gledati u 2020. godini

Autor: Republika

Zabava

01.01.2020

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurno ste se često pitali u 2019. "šta gledati od filmova"? To i ne čudi jer nije bilo dobrih ostvarenja u prvoj polovini stare godine, ali je "sušnu godinu" svetske kinematografije spasilo legendarno ostvarenje holivudskog filma "Džoker".

Ovaj holivudski blokbaster koji pretenduje da postane bezmalo klasik, vratio nam je nadu u to da je i danas moguće napraviti dobar film, da nije dobro samo ono staro.

Foto: youtube.com/printskrin
Foto: Ilustracija

Šta nas to novo od filmova očekuje u 2020., a šta ćemo da odaberemo i gledamo u bioskopima, možemo već sada da odlučimo!

Još samo treba sačekati da se pojave u bioskopima, a evo i kad izlazi "top 10" ostvarenja u godini koja je tek počela.

Već prvog dana nove godine izlazi film koji spaja nespojivo, urnebesnu komediju i nacističku omladinu. 

1. Džodžo zec (Jojo rabbit) - 1. januar 

Sve do ovog trenutka, Hitlerova omladina nije bila baš plodno tlo za komediju. Ali sve će se promeniti.

Za to možemo da zahvalimo režiseru Taiki Vaititiju. Ne samo da je napisao i režirao Džodžo zeca, već i glumi u ovoj zabavnoj satiri.

Smešten u Nemačku tokom Drugog svetskog rata, film donosi priču o posvećenom mladom nacisti (Roman Grifin Dejvis) koji preispituje sopstvena uverenja pošto se sprijatelji sa jevrejskom devojčicom koju njegova majka krije na tavanu.

Vaititi glumi njegovog imaginarnog prijatelja Adolfa, karikaturu firera toliko neobičnu kao i sve u ovoj subverzivnoj kritici masovne indoktrinacije.

2. Svetionik (The lighthouse) - 31. januar

Robert Patinson i Viljem Defo su poslati na udaljeni svetionik u Novoj Engleskoj u ovom bizarnom psihološkom trileru.

Mučeni okruženjem, izolacijom i jednim posebno iritantnim galebom, ne prođe puno vremena dok se ne okrenu jedan protiv drugog.

Reditelj Robert Eger je osvojio simpatije fanova filmom Veštica iz 2015. godine i verovatno će ih pridobiti još više ovim atmosferičnim, crno-belim nastavkom.

Patinsonova gluma nam sugeriše da će doneti mnogo više toga osim dobrog izgleda predstojećem Betmenu.

3. Mulan (Mulan) - 27. mart

Dambo, Maza i Lunja, Aladin i Kralj lavova su već dobili igrane rimejkove. Ove godine, Dizni za veliko platno adaptira crtani iz 1998. godine - Mulan.

Film prati priču mlade devojke koja se maskira u muškarca kako bi se umesto oca pridružila kineskoj vojsci.

Američa glumica kineskog porekla Liu Jifei igra legendarnu ratnicu u filmu Niki Karo, u kom takođe glume Džejson Skot Li, Džet Li i Doni Jen.

Ali, ne očekujte da ćete čuti glas Edija Marfija, jer se njegov zmaj pametnjaković Mušu neće pojaviti.

4. Nema vremena za smrt (No time to die) - 3. april

Jedna od najdugovječnijih filmskih franšiza u istoriji filma dobiće novi nastavak 2020. godine jer se tajni agent Džejms Bond vraća na veliko filmsko platno 3. aprila.

Harizmatičnog agenta britanske tajne službe MI6, kodnog imena 007, glumiće Danijel Krejg, što će mu biti peta uloga tajnog agenta.

Snimanje novog filma odvijalo se na lokacijama u Londonu, Italiji, Jamajci i u Norveškoj. Producenti filma izrazili su svoje zadovoljstvo činjenicom da se Bond vraća na Jamajku, na mesto na kojem je Fleming stvorio legendarnog agenta.

Snimanje je bilo jako uzbudljivo i intenzivno - glavni glumac Danijel Krejg je povredio članak, a jedan član ekipe je povređen u eksploziji na setu. Ali, ništa od toga neće sprečiti 25. film o Džejsmu Bondu - navodno Krejgovo poslednje pojavljivanje u ulozi agenta 007 - da stigne u bioskope u aprilu.

Film prati priču penzionisanog Bonda koji mora da se vrati u službu kako bi se suočio sa opasnim protivnikom, koga glumi oskarovac Rami Malek.

5. Paklene ulice 9 (The Fast and the Furious 9) - 22. maj

Nakon spinofa Paklene ulice: Hobs i Šo, Paklene ulice se vraćaju na staru formulu.

To znači i povratak standardne ekipe glumaca - Vina Dizela, Mišel Rodrigez i Tajriza Gibsona, a da ne pominjemo Šarliz Teron, koja reprizira ulogu iz prethodnog filma.

Reditelj Džastin Lin kaže da je film - sniman u Velikoj Britanij, SAD, Gruziji i Tajlandu - "najambicioziji do sada".

Film je dospeo na naslovne strane nakon što je kaskader povređen u Vorner Bros studiju.

6. Duša (Soul) - 19. jun

Pit Dokter - čovek koji je emocijama podario ličnosti u filmu Inside Out - donosi nam još jednu metafizičku animaciju ove godine u Piksarovom filmu Duša.

To je priča o Džou, muzičaru u usponu - Džejmi Foks - kome se duša odvaja od tela nakon što doživi nesreću.

 

Prebačen u centar za trening duša, on i druga duša (Tina Fej), moraju da rade zajedno ukoliko žele da se Džo vrati u ljudskoj formi.

7. Top gan 2: Maverik (Top Gun: Maverick) - 17. jul

Tom Kruz malo pauzira od nemogućih misija i vraća se još jednoj poznatoj ulozi. On ponovo igra pilota Pita "Maverika" Mičela.

U režiji Džozefa Kazinskog, Pit postaje instruktor letenja sinu njegovog pokojnog partnera Gasa.

Majls Teler, Dženifer Koneli i Ed Haris takođe igraju u filmu koji je Kruz opisao kao "ljubavno pismo avijaciji".

Ipak, za Keli Makgilis, koja je igrala Mičelovu partnerku, nije bilo mesta. Glumica je prošle godine otkrila da nije pozvana da učestvuje u snimanju drugog dela.

8. Bil i Ted se suočavaju sa muzikom (Bill and Ted 3 Face the Music) - 21. avgust

Prošlo je 29 godina otkako su se Aleks Vinter i Kijanu Rivs poslednji put pojavili kao Bil Preston i Ted Logan.

U dugo očekivanom nastavku priče o frajerima zaljubljenim u muziku, njih dvojica pokušavaju da se uhvate u koštac sa srednjim godinama i spoznajom da njihovi životi nisu baš ispali onakvim kakvim su se nadali.

Da li će i dalje biti odlični jedan prema drugom? Oni koji se sećaju Bilovih i Tedovih avantura iz 1989. i 1991, sigurno se tome nadaju.

I bez sumnje će ih obradovati što se u ulozi Smrti ponovo pojavljuje Vilijam Sadler.

9. Smrt na Nilu (Death on the Nile) - 9. oktobar

Ser Kenet Brana okupio je blistavu glumačku ekipu u filmu u kom po drugi put tumači čuvenog detektiva Herkula Poaroa iz romana Agate Kristi.

Anet Bening, Don Frenč i Dženifer Sander deo su ekipe u ovom filmu koji dolazi posle Ubistva u Orijent ekspresu iz 2017. godine.

U najnovijoj adaptaciji romana Agate Kristi (prethodna je snimljena 1978.) videćemo Branu kao brkatog detektiva iz Belgije koji istražuje ubistvo na luksuznom egipatskom parobrodu.

Ranije ove godine, Gal Gado, koja je igrala glavnu ulogu u filmu Čudesna žena, rekla je da je oduševljena što radi na ovom filmu.

10. Priča sa zapadne strane (West side story) - 18. decembar

Stiven Spilberg je dugo priželjkivao da režira mjuzikl i konačno dobio priliku - rezultat je nova filmska verzija ovog brodvejskog klasika iz 1950-ih.

Smeštajući priču o Romeu i Juliji na ulice Njujorka, film je o dve bande - Džets i Šarks - i tajnoj romansi koja prkosi pravilima zaraćenih klanova.

Rita Moreno, kojoj je otišao jedan od deset Oskara koje je osvojila verzija filma iz 1961. godine, glumi i u Spilbergovom rimejku - uloga je posebno pisana za nju.

- Nikad ni u najluđim snovima nisam pomislila da ću se vratiti ovoj priči - rekla je prošle godine glumica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading