(VIDEO) USKORO PREMIJERA NOVOG DOMAĆEG FILMA: "Četiri ruže" i sedmoro dece

Autor:

Zabava

24.11.2019

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradska premijera dugoočekivanog domaćeg filma "Četiri ruže" u režiji Vasilija Nikitovića (47) zakazana je za 3. decembar u Sava centru. U pitanju je prvenac iskusnog televizijskog i filmskog reditelja koji je zanat učio od najboljih, pre svih od Emira Kusturice.

RepublikaFoto: youtube.com/Četiri Ruže Film

U pitanju je krimi-drama sa elementima komedije i posle ovog filma, kažu mnogi, ništa neće biti isto. Rađen je u etapama, pa je od prve do poslednje klape prošlo deset godina.

Posle sedam godina pauze na veliko platno u ovom ostvarenju se vraća Dragan Gagi Jovanović, kome se toliko dopala priča da je insistirao da ne bude plaćen za glumu.

- Dopala mu se priča, dopao sam mu se ja i pristao je da to uradimo bez honorara. Iskren odnos sam imao i sa ostalima, tako da, eto, moguće je snimiti film bez novca. Prvi film je jako važan za reditelja, mora da bude dobro osmišljeno i da kaže nešto. Moja ideja je bila da sa ovim prvim ostvarenjem uradim analizu društva, da kažem nešto važno, jer zbog toga sam i počeo da se bavim filmom - rekao je Nikitović za Srpski telegraf.

Scenario je pisao u saradnji sa Balšom Labovićem, ali su svoj uticaj imali i glumci koji su s rediteljem diskutovali o svakoj sceni.

Priča prati sudbinu čoveka koji iz Zvečana dolazi u Beograd i tokom 24 sata boravka u velegradu njegov život se potpuno menja.

- Film nadilazi aktuelni društveni trenutak, ali i mesto, pa se može smestiti u bilo koji svetski velegrad. Šalju se univerzalne poruke koje ne namećem ja, već svaki gledalac treba sam da ih otkrije. "Četiri ruže" mogu da budu običan klub sa neobičnim gostima ili neka druga dimenzija u koju je čovek zalutao - kaže reditelj.

Ovo ostvarenje ponudiće gledaocima drugačiju filmsku estetiku, neobičnom muziku, neke stare, zaboravljene pesme. Za muziku je bila zadužena njegova supruga Marija Jelić, nekadašnja članica benda Bičarke na travi.

I kako to život ume da izrežira, Vasilije i Marija imaju sedmoro dece, a osmo je na putu.

- Kada imate takvu energiju, ona vas nosi. Nama je potpuno normalno da imamo toliko dece, da pravimo film bez para i da sve funkcioniše. To nam je smisao života - zaključuje reditelj.

Impozantna ekipa

U "Četiri ruže" Nikitović je uspeo da okupi impozantnu glumačku ekipu. Pored Jovanovića, igraju Srđan Žika Todorović, Gordan Kičić, Miloš Samolov, Boris Milivojević, Tihomir Stanić, Sanja Kolačarić, Nada Macanković...

- U ovom filmu svi glumci su manje-više glavni, svi imaju podjednaku minutažu, svako nosi neki zanimljiv karakter i verujem da će reakcije publike biti različite. A mi smo sigurni da smo napravili dobar film - kaže reditelj.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading