Pohvale za evropsku prestonicu kulture

Autor:

Zabava

20.11.2019

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska Atina već sada organizuje mnogobrojne kulturne manifestacije, uoči 2021. godine, kada Novi Sad zvanično postaje evropska prestonica kulture. Pod sloganom "Za nove mostove" Novi Sad je pokrenuo razne manifestacije koje će trajati sve do 2026. godine, dokad traje usvojena strategija razvoja kulture grada. Ideja ovog umetničkog koncepta jeste izgradnja novih mostova saradnje između umetnika i organizacija iz Novog Sada i Srbije s kulturnom scenom regiona i Evrope.

RepublikaFoto: pixabay.com
Novi Sad

Dosad je kroz projekat Novog Sada kao evropske prestonice kulture pokrenuto pet programskih celina od planiranih osam, koje čine programsku osnovu projekta.

Pohvale za Novi Sad kao prestonicu kulture stižu i od nezavisnih stručnjaka iz evropskih institucija, pa su ocene nakon drugog monitoring izveštaja koji je Novi Sad podneo u maju ove godine izuzetno pozitivne. Novi Sad je, inače, prvi grad koji će poneti tu prestižnu titulu, a da nije iz neke od zemalja članica  EU, pa je jasno da ovo nije priznanje samo za glavni grad Vojvodine već i za celu Srbiju.

Kulminacija aktivnosti na promociji Novog Sada kao evropske prestonice kulture uslediće u naredna 24 meseca.

STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE GRADA NOVOG SADA

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading