Divna Ljubojević i Melodi: Koncertni ciklus ”Vitlejemska zvezda”

Autor:

Zabava

31.10.2019

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Divna Ljubojević, čiji glas ljubitelji i istaknuti muzički stručnjaci nazvaju anđeoskim, zajedno sa svojim ansamblom Horom i studiom za duhovnu muziku MELÓDI u decembru započinje predbožićnu seriju koncerata pod nazivom “Vitlejemska zvezda”.

RepublikaFoto: Promo

Svetska stručna javnost Divnu Ljubojević prepoznaje kao vodećeg specijalistu za muzičke tradicije vizantijskog kulturnog kruga i kao jedinstvenu zvezdu pravoslavne muzike 21. veka. 

Impozantna biografija Divnu Ljubojević svrstava u red najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine čiji su umetnički dometi prepoznati širom sveta i potvrđenim nagradama poput Zlatnog Orfeja (L'Orphée d'Or), koje joj je dodelila Académie du Disque Lyrique iz Francuske za evropsko izdanje “Divna, l’âme du chant orthodoxe”, potom ordena “Vernost i vera” kojim je nagrađena u Belorusiji za ”istaknuti doprinos delu duhovnog preporoda”, ordena Počajevske ikone Majke Božje “za propoved Pravoslavlja pojanjem” kojim je nagrađena u Ukrajini, i nagrade magazina za klasičnu muziku “Le Mond De la Musique” u Francuskoj, za evropsko izdanje albuma “Lumieres Du Chant Byzantin”.

- Danas smo živi, kao duhovna bića i Ljudi, zahvaljujući svojim precima i njihovoj čvrstoj Veri i po cenu života čuvanoj tradiciji – kulturi i običajima. Shodno tome, ovi svečani predbožićni koncerti prikazaće svu lepotu, bogatsvo melodije srpskih crkvenih napeva u različitim aranžmanima, kao i nove tendencije u komponovanju duhovne muzike u pravoslavnom svetu. – kaže Divna Ljubojević.

Ulaznice su u prodaji od 01. novembra 2019. na blagajni Kolarčeve zadužbine u Beogradu i u Muzičkoj omladini Novog Sada.

Prvi koncert biće održan 7. decembra u Moskvi u Hramu Hrista Spasitelja. 

Po povratku iz Rusije Divna i Melόdi održaće koncerte u Srbiji:

Novi Sad  - Sinagoga 14. decemba u 20 časova

Beograd – Kolarčeva zadužbina 21. decembra u 20 časova

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading