Kutak za kulturu u Slanoj bari!

Autor:

Zabava

27.10.2019

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kutak za kulturu otvoren je nedavno u Slanoj bari, jednom od najudaljenijih delova Novog Sada, sa idejom da kulturni sadržaji budu dostupni svima. Predstava i radionice za decu, plesači iz studija „Groove", koncerti lokalnog bluz sastava Soulshine i grupe Kal, kao i diskusija o novom prostoru, obeležilo je nedavno otvaranje Kutka za kulturu u Slanoj bari, jednom od najudaljenijih delova Novog Sada.

RepublikaFoto: Promo foto

Kutak za kulturu tako nastavlja ono što je Novi Sad kao Evropska prestonica kulture započeo - kultura dostupna svima, van centra grada, pokretanje lokalne zajednice, uključivanje građana da predlažu i kreiraju nove sadržaje...

- Najvažniji zadatak Kutka je da u okviru kreiranja programa u obzir uzme interkulturalnost lokalnog stanovništva na Klisi i da se to na različite načine provlači kroz sadržaje. Konačno lokalno stanovništvo ne mora da ide do centra grada kako bi bilo deo nekih dešavanja - izjavila je Vesna Cvetanović, jedna od organizatora Festivala romske kulture i aktivizma F.R.K.A.

Radionica za razvoj projektnih ideja

Fondacija "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" pozvala je zainteresovane organizacije i ustanove kulture koji žele da ojačaju svoje kapacitete za razvijanje projektnih ideja i pripremu projektnih predloga da se prijave na radionicu za razvoj projektnih ideja. Rok za prijavu je 31. oktobar na mejl adresu internship@ns2021.rs. Dvodnevna radionica, koju organizuje Centar za proizvodnju znanja i veština, a u okviru projekta "Mladi i evropske vrednosti", biće održana 4. i 5. novembra u kulturnoj stanici Svilara. Na radionici će se razrađivati konkretne ideje za dva aktuelna konkursa raspisana u okviru programa Kreativne Evrope: Muzika pokreće Evropu - Poziv za saradnju malih muzičkih prostora, i Podrška evropskim projektima saradnje 2020.

Kutak za kulturu najava je za buduću kulturnu stanicu, koja je već počela da se gradi na Slanoj bari.

U okviru održane diskusije govorilo se upravo o tome šta bi trebalo da bude u fokusu Kutka za kulturu, a zatim i kulturne stanice, ko bi sve trebalo da se uključi, na koji način mogu da se pokrenu kulturne i edukativne aktivnosti u ovom delu Novog Sada.

Kako navode iz Fondacije "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" otvaranje Kutka za kulturu početak je programskog luka "Druga Evropa", koji će do 15. decembra predstaviti drugačiju, skrivenu, izazivačku, manjinsku kulturu, kroz različite vrste programa.

Radno vreme

Kutak za kulturu (adresa: Sentandrejski put 106b, kod Sportskog centra „Slana bara") biće otvoren od utorka do petka u periodu od 15 do 21 čas, a subotom od 13 do 20 sati.

 Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove grada Novog Sada

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading