FEF Palić među šest najboljih festivala u Evropi

Autor:

Zabava

19.09.2017

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Festival evropskog filma Palić proglašen je u Briselu jednim od šest najboljih i najuzbudljivijih festivala u Evropi, u oblasti umetnosti, kao jedini filmski festival.

RepublikaFoto: Tanjug
Filmski festival Palić

To izuzetno priznanje uručeno je sinoć u Briselu na svečanoj ceremoniji "2017 EFFE Awards" Iliji Tatiću, direktoru Otvorenog univerziteta i Miroslavu Mogoroviću, programskom direktoru festivala. U širem izboru bilo je čak 715 festivala, dok je u julu mesecu palićki festival ušao u izbor od 26 najboljih postavši EFFE laureat, odlukom međunarodnog žirija Asocijacije evropskih festivala.

Navedeno je da FEF Palić prepoznat kao festival koji posvećeno neguje "umetnost, dobar odnos sa zajednicom i evropske vrednosti".

Internacionalnim žirijem, koji je odabrao šest festivala za koje je navedeno da "uspostavljaju trendove", predsedavao je Ser Džonatan Mils, kompozitor i nekadašnji direktor čuvenog Internacionalnog festivala u Edinburgu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading