Dačić na likovnoj koloniji: Treba pružiti šansu mladim umetnicima!

Autor:

Zabava

05.10.2019

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U podnožju planine Rtanj održava se prva likovna kolonija u organizaciji hotela "Orbis" iz Paraćina i akademske slikarke Milice Milosavljević Barba, na kojoj učestvuje 14 sadašnjih i budućih akademskih slikara.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Likovna kolonija

Likovnu koloniju otvorio je ministar inostranih poslova i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić koji je ovoj manifestaciji prisustvovao zajedno sa Draganom Markovićem Palmom predsednikom Jedinstvene Srbije. 

Ministar Dačić je tom prilikom poručio da društvo treba da pruži šansu mladim umetnicima da se dokažu i da stvori što bolje uslove  za razvoj kulture i umetnosti.

- Zahvaljem se na pozivu i mislim da je ovo izvanredna ideja. Smatram da mladim umetnicima treba pružiti šansu. Vi tu šansu morate da iskoristite. Trebalo bi da političari malo više pažnje posvete kulturi i umetnosti i da posećuju ovakve manifestacije - kazao je Dačić.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Ivica Dačić sa jednom od umetnica

Milica Milosavljević Barba,  suorganizator likovne kolonije koja je i nacratala portret Ivice Dacica, zahvalila se na pomoći paraćinskom hotelu Orbis, kao i mladim slikarima koji su dali sve od sebe kako bi kolonija uspela.

Tema likovne kolonije jesu motivi prelepa priroda planine Rtanj i žena kao deo te prirode. Jovana Štrikovac student fakulteta primenjene umetnosti u Beogradu je rekla da je očarana prirodom u kojoj je stvarala i da je sve vreme kolonije bila inspirisana pozitivnošću ljudi koji su je organizovali.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Dragan Marković Palma i Ivica Dačić na izložbi

Sofija Bulog,  takodje student  fakulteta primenjene umetnosti u Beogradu zahvalila se ministru Dačiću i predsedniku Jedinstvene Srbije, Draganu Markoviću Palmi, na podršci koju pružaju mladim umetnicima, dok je akademski slikar iz Beograda Dragana Orlović istakla da ovakve kolonije pružaju mladim slikarima mogućnost da se iskažu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading