"HADERSFILD" POKORIO SEVERNU AMERIKU

Autor:

Zabava

17.09.2017

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša Glogovac, Goran Šušljik, Žarko Laušević i Vojin Ćetković krenuli su na turneju po Kanadi i SAD sa predstavom "Hadersfild". Sudeći po komentarima ispod slike na Instagramu, povratak Lauševića u pozorište nakon 17 godina unapred je ogroman uspeh.

 

 

A post shared by Vojin Cetkovic (@vojin_cetkovic) on Sep 15, 2017 at 6:11am PDT

 

Gostovanje u Kanadi je započeto 15. septembra, a za sva izvođenja u toj zemlji vladalo je veliko interesovanje i tražila se karta više. Glumci će se 21. septembra pokloniti publici u Njujorku, a potom će uslediti gostovanje u Vašingtonu, Čikagu i Bostonu.

U ovom kultnom komadu Uglješe Šajtinca koji govori o problemu čitave jedne izgubljene generacije u Srbiji, igraju i Damjan Kecojević i Tijana Mladenović, a Laušević se pojavljuje kao specijali gost i u to u ulozi koju je tumačio Miša Janketić.

- Ne krijem zadovoljstvo što ću se naći na sceni sa glumcima koje toliko cenim. Gledao sam snimak predstave i film koji je napravljen uz učešće iste ekipe, sa tom razlikom što je ulogu u koju ću ja sada da uskočim tada igrao pokojni Josif Tatić, za koga me vezivalo, uz kumstvo, i dugogodišnje iskreno prijateljstvo - izjavio je Laušević za Vesti, pred početak turneje.

Prerušena u priču o povratku starog prijatelja iz desetogodišnje emigracije i ponovnom susretu najboljih drugova, ova drama Uglješe Šajtinca  je jedna od najuzbudljivijih napisanih na srpskom jeziku u ovom veku, a odgovara na neka od najtežih i najbolnijih pitanja o životu u našem vremenu i prostoru, ali i na ona univerzalna: o iskrenosti i obmani, o odgovornosti prema drugima i prema samome sebi, o mladosti, sazrevanju i smrti.

Ovu dramu režirala je Aleks Cizholm i prvo je postavila u Vest Jorkšir Plejhausu u Lidsu. To je bilo prvi put da je na profesionalnoj pozorištnoj sceni u Velikoj Britaniji igran komad pisca iz Srbije, a predstava je od kritičara uglednog "Obzervera" dobila čak četiri od pet mogućih zvezdica.

"Hadersfild" je pred domaćom publikom premijerno odigran 2005. i nastavio je svoj život kao deo stalnog repertoara Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu. Predstava je učestvovala na brojnim festivalima i na njima osvajala gotovo sve glavne nagrade, uključujući i tri Sterijine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading