20. LIKOVNA KOLONIJA U GOLUBINCIMA: Susreti slikara kod Vodica

Autor: Republika

Zabava

29.07.2019

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bogatoj ponudi kulturnog kalendara Stare Pazove, naročito u letnjim mesecima, doprinose i tradicionalni susreti likovnih umetnika "Vodica 2019.".

RepublikaFoto: wikimedia.org/Bojan Kalkan
Stara Pazova

Likovna kolonija počinje danas i trajaće do 3. avgusta u Lovačkom domu u Golubincima. Slikarska svetkovina počinje u 18 sati Liturgijom u Zavetnoj kapeli - vodica koja je posvećena Svetom Nikoli, a svečano otvaranje je u 19 časova u prostorijama lovačkog doma u Golubincima.

Cilj ove manifestacije je nastavak tradicije likovne kolonije koja se već 20 godina održala i razvoj likovnog stvaralaštva. Namenjena je odraslima i deci. Prilikom obnove crkvice „Vodica" u Golubincima 1999. uz blagoslov vladike sremskog Vasilija pokrenuta je ideja održavanja likovne kolonije.

Na svesrdno zalaganje mesnog paroha protojereja Danila Stegnjajića i nastavnika likovne kulture u OŠ "23. oktobar" u Golubincima, Siniše Popova nastala je ova manifestacija koja danas ima i međunarodni karakter.  U toku sedmodnevnog boravka na Koloniji, učesnici će osim u sopstvenom radu uživati i u večerima poezije i muzike.

Sutra će posetioci moći da se druže sa slikarima, a već za naredni dan od 20 sati u planu je promocija književnih dela milana Krkovića uz golubinačke tamburaše ispred "Šlosa". Polaznici će 3. avgusta posetiti fruškogorske manastire, a manifestacija se završava svečanim ručkom za slikare i sponzore. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove opštine Stara Pazova

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading