Ljupki spoj tradicije i mladosti! U Pančevo na dobru muziku

Autor:

Zabava

24.07.2019

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pančevačke igranke i sjajni koncerti postali su odavno jedno od kulturnih obeležja ovog grada. Nadomak prestonice, a u srcu Banata i ovog avgusta biće glavno odredište ljubiteljima dobre muzike. Tako će vokalni džez kvartet Ming održati koncert na Platou Kulturnog centra Pančevo 3. avgusta od 21 čas.

RepublikaFoto: youtube.com/ Jazz in Belgrade
Vokalni džez kvartet Ming održaće koncert na Platou Kulturnog centra Pančevo

Četvorka sastavljena od najizuzetnijih ženskih vokala nove generacije, predvođena aranžerskim umom mlade pijanistkinje, koja izvodi popularne džez standarde iz najvibrantnijeg perioda džeza - svakako je unikatna pojava na domaćoj sceni. Kvartet je u samo prvih par meseci postojanja nastupao u svim eminentnijim salama širom Srbije, a vizija je da se njihova privrženost džezu i "old skul" stilu daleko čuje.

Na istom mestu 16. avgusta za oni koji vole ljupki spoj tradicije i mladosti, devojaka, tambure i modernog zvuka sviraće tamburaški orkestar "La banda". Njihova ideja je da, uz zvuke tamburaških instrumenata i bubnjeva, uplove u vode zabavne, filmske i autorske muzike.

Foto: Promo foto
Pančevo vas čeka

Poklonike pravog tradicionalnog zvuka 19. avgusta čeka koncert KUD "Stanko Paunović" NIS-RNP Pančevo i Akademije srpske narodne igre "Miroslav - Bata Marčetić" iz Toronta. KUD "Stanko Paunović" osnovano je 1948. kao društvo železničara Pančeva, a danas okuplja oko 550 članova u okviru 14 igračkih grupa, ženske i muške pevačke grupe, narodnog orkestra, dečjeg narodnog orkestra, tamburaškog orkestra, škole tambure, škole frule i radionice za rekonstrukciju narodnih nošnji.

Napomena: Izneti stavovi u podržanom medijskom projektu ne izražavaju nužno stavove Grada Pančeva

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading