SIMPOZIJUM SKULPTURA U KIKINDI: Carstvo terakote u fabrici crepa

Autor:

Zabava

08.09.2017

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Internacionalni simpozijum skulpture u terakoti Terra osnovan je 1982. i od tada se održava svake godine od 1. do 31. jula u Kikindi, u zgradi nekadašnje fabrike crepa - objektu industrijske arhitekture izgrađenom 1895. Na simpozijumu Terra svake godine učestvuje od pet do osam umetnika iz Srbije i inostranstva.

Foto: Privatna arhiva
Sve je spremno

Kada je reč o skulpturi u terakoti velikog formata i savremenoj umetnosti, simpozijum Terra sigurno je po tome jedinstven na svetu.

Do sada je na simpozijumu Terra učestvovalo preko 200 vajara iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, BiH, Makedonije, Slovenije, Mađarske, Holandije, Italije, Francuske, Norveške, Velike Britanije, Austrije i drugih zemalja.

U fundusu simpozijuma Terra nalazi se preko 1.000 skulptura nastalih tokom tri decenije postojanja. Neke skulpture izložene su i u zgradi SO Kikinda i na gradskom trgu, dok je deo uvršten u stalnu postavku Narodnog muzeja u Kikindi.

Napomena: Projekat je sufinansiran iz budžeta SO Kikinda. Izneti stavovi nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio novac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading