EVRO BOOK - 30 GODINA RADA

Autor: Sponzorisani tekst

Zabava

21.05.2019

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izdavačko-knjižarsko preduzeće Evro osnovano je davne 1989. godine i pred tada mladu kuću bili su postavljeni jasni ciljevi - da na izdavačku scenu unese kvalitet, kreativnost, inovativnost i da knjige učini što bližim i pristupačnijim.

Foto: Evro Book/Ana GRIGORJEV

Trideset godina praćenja svetskih trendova u izdavaštvu, osluškivanja želja čitalaca, negovanja lepe domaće i prevodne književnosti doveli su izdavačku kuću Evro Book u sam vrh izdavaštva u Srbiji.

S vremenom, Evro Book je postao prepoznatljiv naročito po knjigama bogatom izboru knjiga za decu, koje čine preko 70% naslova ove izdavačke kuće. Omiljeni junaci kao što su Pepa prase, Trolovi, Tom i Džeri, Superkrila, Štrumpfovi, Helou Kiti, Džeronimo Stilton, Pčelica Maja, Betmen, Supermen, Kalimero i mnogi drugi, razvijali su dečju maštu i ljubav prema knjizi.

Foto: Promo foto

Edicije „Zaboravljene priče” i „Priče iz davnina” mališane i njihove roditelje podsećaju na nezaboravne i uvek rado čitane bajke, a serijali „Džeronimo Stilton” i „Tea Stilton” omogućavaju školarcima da urone u fantastični svet Ostrva miševa, da uz svoje omiljene junake otkrivaju svet oko sebe i njegove lepote.

One koji su već pomalo zakoračili u svet odraslih, Evro Book vodi u fantastični svet Harija Potera, koji im sem uzbuđenja usađuje i želju da i sami istražuju, da se otisnu u nepoznato, naoružani znanjem i znatiželjom.

Knjige svojih autora i ilustratora Evro Book s ponosom predstavlja na najvećim međunarodnim sajmovima knjiga, na kojima osvaja nova tržišta. Tako danas deca iz preko 20 zemalja širom sveta odrastaju uz bajke, basne i edukativne knjige vrhunskih ilustratora Evro Booka.

Evro Book se, takođe, može pohvaliti romanima nekih od najpoznatijih pisaca žanrovske književnosti kao što su Ken Folet, Džon le Kare, Džon Grišam i Robert Galbrajt, ali i nekim novim imenima koja su zablistala u sazvežđu mladih nada; pomenimo samo Endija Vira, autora čiji je prvenac Marsovac doživeo nezapamćen uspeh i izuzetnu ekranizaciju. Evro Book je prepoznatljiv i po istoriografskim delima Sajmona Sibaga Montefjorea, veoma cenjenim među čitaocima, kao i po biografijama ljudi koji su obeležili domaću i svetsku istoriju.

RepublikaFoto: Promo foto

Veliku pažnju ova izdavačka kuća poklanja srpskoj istoriji, a među domaćom istoriografijom svakako se ističu monografije kraljeva iz Dinastije Karađorđević, među kojima je i najnovina, luskuzno opremljena knjiga „Petar I - Kralj oslobodilac”.

No, uspeh Evro Book-a se ne meri samo brojem objavljenih naslova, priznanjima i nagradama, već pre svega osmesima hiljada dece koja odrastaju uz njihove knjige i mnoštvom zadovoljnih čitalaca koji im iz godine u godinu ukazuju poverenje. Preko 6.000 naslova različitih žanrova bogat je opus književnog stvaralaštva koje je obeležilo prvih trideset godina rada ove izdavačke kuće, a u najavi su mnoga još bolja, kreativnija i inovativnija izdanja koja već sada s nestrpljenjem isčekujemo!

Autor: Evro Book

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading