Berček i Mihiz, vispreni Sremci

Autor:

Zabava

25.08.2017

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borislav Mihajlović Mihiz (1922-1997) i Aleksandar Berček dali su nemerljiv doprinos našoj kulturi, ali i doprineli da se o njihovom rodom Irigu, malenoj opštini u Sremu, nadaleko čuje.

Aleksandar Berček

Berček važi za jednog od naših najboljih glumaca, koji je u dosadašnjoj karijeri ostvario kultne uloge u više od 40 filmova, u mnogim televizijskim serijama, ali i na pozorišnim scenama. Ovaj vispreni Sremac rođen je u Vrdniku i odatle je krenuo u osvajanje glumačkih visina.

 

O značaju Mihizovih književnih kritika dovoljno govori rečenica srpskog nobelovca Ive Andrića da je tek posle Mihizovog teksta o romanu "Prokleta avlija" shvatio šta je napisao. Višestranost i erudicija Mihizove ličnosti pisca, pesnika, dramaturga, esejiste, čoveka koji je bio opčinjen politikom upravo mogu biti objašnjene za njegov uticaj koji je imao na pisce, ali i na čitaoce.

NAPOMENA: Stavovi izneti u ovom tekstu nužno ne izražavaju stavove opštine Irig.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading