Poznati se dirljivim rečima oprostili od Džerija Luisa

Autor:

Zabava

21.08.2017

21:15 >> 15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni američki komičar Džeri Luis preminuo je 20. avgusta u 92. godini u Las Vegasu, a priznanje velikom umetniku juče su odala velika imena Holivuda, ali i Bela kuća, koja je saopštila da je Luis bio jedan od najvećih komičara i humanista.

Foto: Tanjug/AP
Legendarni komičar

- Džeri Luis je bio majstor svog zanata. Bio je vizionar i veliki umetnik, izvanredan čovek s kojim sam imao čast da radim - izjavio je reditelj Martin Skorseze, u čijem je filmu "Kralj komedije" glumio Luis.

Reditelj Piter Bogdanović je napisao kolumnu za Holivud riporter, u kojoj je istakao da je bio 56 godina prijatelj sa Džerijem.

- Džeri je izbegao mnoge metke - toliko je imao nevolja proteklih godina, ali nisam očekivao da ću čuti da je umro. Mislio sam da će doživeti stotu, što je i rekao da će pokušati da uradi... - napisao je, između ostalog, Bogdanović.

Glumac Robert de Niro ističe da je Luis bio njegov prijatelj, koji je i pod stare dane zadržao smisao za humor.

Foto: Tanjug/AP
Robert de Niro

- Imao sam sreću da sam ga video nekoliko puta tokom poslednjih nekoliko godina. Čak i u 92. imao je savršen tajming za komediju i nije propuštao priliku da kaže neku provalu. Nedostajaće nam - zaključio je legendarni glumac.

Dijana Martin, ćerka Dina Martina, dugogodišnjeg Džerijevog komičarskog partnera, poručila je: "Srce mi je slomljeno zbog gubitka našeg dugogodišnjeg prijatelja čika Džerija Luisa. Volela sam ga čitavog života i mnogo će mi nedostajati."

Komičar Džim Keri, koji je ranije priznao da mu je Luis glavna inspiracija, napisao je na Tviteru: "To sprdalo nije bio glupan. Džeri Luis je bio neprikosnoveni genije, nedokučivi blagoslov, apsolutni komičar. Ja postojim (kao glumac) jer je on postojao."

Na društvenoj mreži se oglasila i Goldi Hon, koja je objavila: "Bio si savršen klovn koji je mogao sve. Počivaj u miru."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading