Na 47-om FEST-u čak 500 projekcija: Damir Handanović pozvao građane na filmski maraton!

Autor:

Zabava

08.02.2019

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filmski festival (FEST) koji će se ove godine u Beogradu održati od 22. februara do 3. marta biće stecište najboljih filmskih ostvarenja. Na ovogodišnjem FEST-u biće prikazano čak 500 filmskih projekcija od kojih 125 premijera, najavio je direktor CEBEF-a Damir Handanović.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro - Dea i Sarapa
Pozvao publiku na FEST.... Damir Handanović, direktor CEBEF-a

- Od 22. februara do 3. marta imamo međunarodni filmski festival FEST koji se održava u Beogradu i Novom Sadu. Ono što je ove godin novina, jeste da imamo u čak 13 dvorana više od 500 projekcija samo u gradu Beogradu, i tri imamo u Novom Sadu. Selektor FEST-a Jugoslav Pantelić izabrao je izvanredne filmove - rekao je Handanović za Pink.

Handanović je kao bitnu stvar istakao da se FEST vraća u dvoranu iz koje je potekao:

FEST se vraća u nekadašnju dvoranu Doma sindikata, danas Kombank dvoranu. Očekujemo sve naše sugrađane, a i one koji to nisu da posete Međunarodni filmski festival - rekao je direktor CEBEF-a.

Prema njegovim rečima, Emira Kusturice se vraća dokumentarnom filmu sa delom "El Pepe: Una vida suprema", i da je taj film bio prikazan bez konkurencije na festivalu u Veneciji.

Foto: youtube.com/Novo jutro - Dea i Sarapa
500 filmova na FEST-u ove godine...

- On je u tom filmu opisao bivšeg Urugvajskog predsednika Hosea Muhiku Pepea. To je jedan izvrstan film i pozivam građane da dođu i da pogledaju dokumenatarac Emira Kusturice - istakao je Handanović.

Handanović je dodao da za kupovinu kompleta karata za FEST daje se popust od 10 odsto, kao i da su cene karata pristupačene.

Direktor CEBEF-a je rekao da će 47. FEST biti posvećen reditelju Dušanu Makavejevu, koji nas je nedavno napustio, i da je za ovaj FEST uzet slogan „Bez zaštite“, što simbolizuje jedno od najpoznatijih Makavejevih filmova „Nevinost bez zaštite“. Makavejevu će na FEST-u biti posthumno dodeljena nagrada „Beogradski pobednik“ za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading