Čudesan život Marka Nikolića: Pecao, živeo u bubi, vodio kockarnicu...

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bard srpskog glumišta Marko Nikolić u subotu će biti ispraćen na večni počinak u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a brojni prijatelji, kolege i poštovaoci nastaviće da ispunjavaju knjigu žalosti u Narodnom pozorištu.

Foto: youtube.com/bobcha1987
Marko Nikolić (1946-2019.)

Njihove dirljive reči ipak neće biti poslednji pozdrav neponovljivom Karađorđu i omiljenom Gigi, jer će njihov voljeni Marko ostati u njihovim srcima i sećanjima.

Foto: Printskrin/Bosko buha
Dobitnik najvećih priznanja...

- Marko Nikolić je dobitnik najvećih glumačkih priznanja za rad u pozorištu, na filmu i televiziji, hvaljen od kritike i voljen od publike, a pritom je ostao skroman, sa navikama i ljubavima koje nosi iz detinjstva, kao da se u međuvremenu ništa značajno nije dogodilo - zapisao je Vanja Bulić na prvim stranicama monografije posvećene upravo Nikoliću, a povodom dobijanja priznanja "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos glumi u domaćem filmu.

Marko je ostvario oko 120 filmskih i televizijskih uloga, ali i na desetine pozorišnih, a u karijeri Beograđanina, dugoj gotovo pola veka, promenio je 43 adrese tražeći krov nad glavom

Marko je ostvario oko 120 filmskih i televizijskih uloga, ali i na desetine pozorišnih, a u karijeri Beograđanina, dugoj gotovo pola veka, promenio 43 adrese tražeći krov nad glavom. Uoči odlaska u Beograd, majka nije krila snove da njen mlađi sin jednog dana bude glumac. Ni manje ni više već - Lorens Olivije. I postao je glumac koji je dobijao komplimente i da je bolji od zvučnih imena kao što su Alen Delon i Donald Saderlend! U ovoj svojevrsnoj i sveobuhvatnoj biografiji pronalaze se i drugi manje poznati detalji iz života i stvaralaštva glumca koji je 2. januara izgubio bitku s teškom i opakom bolešću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading