UGOVORENA SARADNJA MUZEJA NIKOLE TESLE I KOTSANAS MUZEJA IZ GRČKE!

Autor:

Zabava

09.12.2018

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muzej Nikole Tesle predstaviće se izložbom u Atini naredne godine i to u jednoj od najuglednijih kulturnih ustanova Grče, Kotsanas muzeju antičke tehnologije.

RepublikaFoto: Promo foto
Muzej Nikole Tesle

Ivona Jevtić v. d. direktora Muzeja Nikole Tesle iz Beograda potpisala je ugovor u ime te institucije sa Kotsanas muzejom antičke tehnologije.

Potpisano i dogovoreno je da Muzej Nikole Tesle iz Beograda u Kotsanas muzeju antičke tehnologije održi izložbu u oktobru 2019. godine.

Prema rečima potpisnika biće to dobra prilika da se Muzej Nikole Tesle predstavi naučni doprinos našeg velikog naučnika, ali i unapredi međunarodna saradnja dve ustanove.

Kotsanas muzej antičke tehnologije je institucija koja je neprikosnovena u doprinosu drevnih Grka na polju filozofije, likovne umetnosti i nauke.

Sadašnja izložba antičke grčke tehnologije obuhvata oko 300 operativnih modela antičkih grčkih izuma. Drevni grčki tehnološki čudes (od robota - službenika Filona do bioskopa Herona i od automatskog sata Ktesibiosa do analognog računara Antikithera) pokriva period od 2000. godine pre nove ere do kraja starogrčkog sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading