Šta nas čeka u sedmoj epizodi "Korena", o kojima priča cela Srbija: Simka vara Đorđa s Tolom!

Autor:

Zabava

01.12.2018

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već prvim kadrovima serija "Koreni", nastala prema istoimenom romanu Dobrice Ćosića, za koju je scenario napisao Đorđe Milosavljević, a režiju potpisuje Ivan Živković, doslovno je prikovala publiku za televizor, pa već nedeljama gledaoci nestrpljivo čekaju novo nedeljno veče i 20.05 kako bi gledali novu epizodu na prvom kanalu javnog servisa.

RepublikaFoto: Promo foto
"Koreni"

SPAS ZA KUĆU

Pred nama je sedma epizoda, koja će, po svemu sudeći, biti podjednako uzbudljiva i dramatična kao i prethodne. Pošto mlađana Zora nije zatrudnela, Đorđe Katić nudi novac za udovicu sa decom koja će i njemu roditi naslednika. Ali se on poražen vraća u Prerovo, pa nastavlja da kinji Simku, koju majka savetuje da ga prevari i tako zatrudni. I sam Đorđe usnuloj ženi u pijanstvu predlaže isto, da bi malo kasnije povukao reči za koje misli da ih ona možda nije ni čula.

Glava kuće Katića iz novina saznaje da mu sin ulazi u srpski parlament na strani njegovih političkih neprijatelja, a snaja mu saopštava da je konačno zatrudnela...

Međutim, Simka će ipak prevariti muža! Kad nadničari dođu u kuću Katića na ručak, ona odlazi do Tole, koji plasti seno, pa s njim prevari Đorđa.

Hrabru Simku igra Sloboda Mićalović, koja je i ranije isticala kako je reč o slojevitom ženskom liku, te da su "Koreni" san svakog glumca.

RepublikaFoto: Promo foto
"Koreni"

- Žena je u to vreme čuvala porodicu i pokušavala da očuva kuću, a tako je i danas. Nismo mi beskrajno sposobne, nego nam je priroda takva da se snalazimo. Ona je prisiljena da što pre rodi ne bi li spasla tu kuću, samu sebe i lozu Katića. Odlučuje se na jedan vrlo radikalan potez, koji smatram vrlo mudrim i hrabrim, i tu tajnu, koju je kao heroj odnela u grob. Zanimljivo je da se priča svih nas ticala jer je svako od nas u porodici ili bližoj okolini čuo priče kakve će gledaoci videti u "Korenima". Ono što odlikuje veliku literaturu jeste što je aktuelna u svakom vremenu - kazala je Sloba povodom uloge.

IZDAJA SINA

Gledaoci će u nedelju videti i scenu kad Vukašin Katić obećava tastu Tošiću da će se odužiti ministru koji mu je pomogao u oslobađanju oca Aćima iz zatvora, ali i kako Aćim iz novina saznaje da mu sin ulazi u srpski parlament na strani njegovih političkih neprijatelja, dok mu Simka saopštava da je konačno zatrudnela...

RepublikaFoto: Promo foto
"Koreni"

- Ovakva serija svakako može da bude značajna i za mlade ljude, da ih podstakne da čitaju, da upoznaju svoju kulturu. "Koreni" se tiču svih nas, nije to neka novotarija. Trudili smo se da izbegnemo patetiku i već viđena rešenja, pa da na savremen način donesemo priču iz 19. veka - kazao je Žarko Laušević pred početak emitovanja, a zbog njegovog maestralnog tumačenja lika Aćima već nedeljama gore društvene mreže.

RepublikaFoto: Promo foto
"Koreni"

Radnja romana i serije odigrava se u imaginarnom selu Prerovo, u poslednjim decenijama 19. veka, u jeku političkih previranja i tek po oslobađanju od Turaka, a prati život bogate seoske porodice Katić i njihovih sluga, koji su se i sami našli na raskrsnici, ideološkoj i moralnoj.

Da je kroz splet političkih i porodičnih čarki Ćosić u "Korenima" dao precizan opis mentaliteta i usuda, mogu se na svakom koraku čuti komentari, jer i replike savršeno odgovaraju današnjem vremenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading