Topovsko smo meso i tržište za prljav kapital: Vedrana Rudan ponovo brutalno o seksu i politici

Autor:

Zabava

01.12.2018

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Laguna" je nedavno objavila novu zbirku tekstova Vedrane Rudan "Život bez krpelja", a autorka je na druženju s čitaocima u Beogradu raskrinkala sve lažne nazore muško-ženskih odnosa, majčinstva, feminizma i kapitalizma.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Vedrana Rudan

Pitam vas, kojoj od nas smeta kad nas za pi*ku uhvati milioner? Nijednoj... Koja od nas želi da nas za pi*ku zgrabi lovac na plastične boce, samo je jedna od Vedraninih provokacija iz knjige. Njenog britkog jezika nije bila pošteđena publika, ali je popularna autorka priznala da i ona zna za granice.

 

U Srbiji sam slobodna

- Dajem sebi za pravo da budem slobodna u Srbiji. U Hrvatskoj ja govorim o hrvatskim vlastima i to se nikome ne dopada. Mogu samo mužu u kujni da pričam, a i on je retko tu - gorko je iskrena autorka.

 

- Nikada ne bih pisala o seksu sa mojim mužem. Ne iskreno. Ovako: "Da znate kakav je to frajer"! A ja sam žensko ko žensko, više me ždere kako ću izgledati na televiziji nego šta ću pričati. To je slika, ne pamet. On mi izabrao haljinu i gledam posle sebe, kao neki debeli mravojed. Više nije moj stilski konsultant - otvorila je karte autorka, a potom raspalila po ženama u publici pitajući ih koliko su seksualnih partnera imale.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Jugoslavija je bila zemlja s velikim Z. Naša današnja predsednica je modna ikona, pišu o njoj kad skine 10 ili nabaci pet kilograma

Kako se promocija potrefila na 29. novembar, Rudanova je istakla da je Jugoslovenka i digla sve prisutne na noge da intoniraju "Hej Sloveni".

- To je bila zemlja sa velikim Z. Naša današnja predsednica je modna ikona, pišu o njoj kad skine 10 ili nabaci pet kila. Onaj prošli bio lopov, a bez dokaza... Mi smo danas lidlići, a ne država - smatra Rudanova. Kako ona vidi, raspad sledi i Evropskoj uniji, jer su male zemlje tržište za prljav kapital, a ljudi topovsko meso.

 

Odsustvo potrebe za kretenom

- Šta je za vas emancipacija? Nije to odsustvo potrebe za muškarcem, već odsustvo potrebe za kretenom. Do toga se dolazi vežbom i čestim menjanjem, a žene to slabo rade. Ne treba sa muškarcem praviti decu i kredite, već vezu - poručuje Vedrana.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

- Biće krvi, a ubijanje nikada ništa ne rešava. Jao, ala smo zamračili, hajde bolje o seksu da pričamo još! - pozvala je Rudanova, pa se odmah setilairitantne muške navike da sede raširenih nogu.

- Kopiraju gorile, koje tako sede da pokažu svoje moćne noge i čime raspolažu. To je isto kad se mi nesretnice pućimo nesigurne, pumpamo... Jedino su oni jači, pa kad nas tresnu... Kako bilo, moja teza je da su muškarci svinje. Osim sinova, sinovi nisu muškarci. Moj sin je moj najveći uspeh, ali ne volim ga baš tako da ga se ne bih odrekla kada bi udario ženu ili bio zločest prema njoj - zaključila je Vedrana Rudan, čija je svaka rečenica bila ispraćena smehom i aplauzom.

 

Tito i lopovi

- Nikad Tito nije mogao ubiti toliko Hrvata koliko su Hrvata ubili hrvatski lopovi. Tako i sa Srbima. Nisi živeo u strahu, žene su bile ljudska bića, a ne rupe i sise. Mogla si da imaš ljubavnika, a da te muž ne ubije. Sad smo u kapitalizmu i sve su vam želje ostvarene, meni nijedna - priča Rudanova.

 

Više od 10, manje od 20

Nije se libila Vedrana ni o sebi bez dlake na jeziku da prozbori.

- Prvi put mi je bilo u trećoj srednje, drugi u četvrtom, pa sam onda pala maturu i plakala u parku... Na faksu ih je bilo pet-šest. Eto, sve ukupno, više od10, manje od 20 - otkrila je Rudanova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading