Otvorena "Nedelja spskog filma" u Pekingu!

Autor:

Zabava

28.11.2018

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević govorio je na svečanom otvaranju „Nedelje srpskog filma“ u Pekingu, na kojoj će biti prikazano pet odabranih filmskih ostvarenja.

RepublikaFoto: Promo
Svečano otvaranje „Nedelje srpskog filma“ u Pekingu...

Ovu dosad najobuhvatniju prezentaciju srpske kinematografije u Kini zajednički su organizovali „Beijing 8th Film“ i Filmski centar Srbije, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Ambasade Republike Srbije u Pekingu i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije. 

Manifestacija je započela projekcijom filma „Enklava“, kojoj je prisustvovao i reditelj Goran Radovanović, dok će narednih dana, u sedam pekinških bioskopa, biti prikazana i sledeća ostvarenja: „Anplagd“ Mladena Kovačevića, koji će se takođe pojaviti pred kineskom publikom, „Bićemo prvaci sveta“ Darka Bajića, „Spomenik Majklu DŽeksonu“ Darka Lungulova i „Kad ljubav zakasni“ Ivana Stefanovića. 

RepublikaFoto: Promo
Vukosavljevic sa predstavnikom Odeljenja za medije grada Pekinga...

- Nastojali smo da predstavimo različitost savremenog srpskog filma – bogatstvo filmskog izraza, zanimljive teme, filmove koji su izazov i za publiku i za kritiku -  izjavio je na svečanom otvaranju ministar Vukosavljević i dodao da će se i dalje intenzivno raditi na promovisanju naše kinematografije i Srbije kao povoljne lokacije za snimanje filmova.

- Ovog leta je snimljen prvi kineski film u Beogradu –„Belgrade escape“, u režiji Vang Žongjana, s kineskom zvezdom Edrju Kai Linom, ali i poznatim srpskim glumcem Draganom Mićanovićem u glavnim ulogama. Reditelj Žongjan izabrao je Beograd za snimanje zbog vibrantnog duha grada, izazovne atmosfere i odličnih uslova za snimanje koje nude srpski filmski profesionalci - istakao je Vukosavljević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading