(VIDEO) Otkriven spomenik Mladenu Sekuloviću u Beogradu! Majkl Daglas: Bio sam mu usvojeni sin!

Autor: Republika

Zabava

20.11.2018

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarnom američkom glumcu srpskog porekla, Oskarovcu i predsedniku američke filmske akademije Karlu Maldenu (Mladen Sekulović) otkriven je spomenik ispred Jugoslovenske kinoteke.

RepublikaFoto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Na svečanom otvaranju pored brojnih državnih zvaničnika obratio se i veliki glumac Majkl Daglas.

- Pozdrav za Srbiju. Žao mi je što danas nisam mogao da budem u Beogradu, da dam počast svom dragom srpsko-američkom prijatelju, mom mentoru Mladenu Sekuloviću. Ponosan sam što će dobiti ovaj divni spomenik u svojoj domovini. Imao sam privilegiju da radim četiri godine sa Karlom. Šest dana u nedelji, osam i po meseci svaki put. Karl i ja smo zajedno snimili 104 sata programa za televiziju i zaista je bio moj mentor. Sve sam naučio od Karla. Karl je imao dve ćerke a ja sam bio njegov usvojeni sin. Nikada neću moći dovoljno da se zahvalim Karlu što me je naučio da slušam druge ljude što je prava umetnost. Njegova radna etika bila je bez premca. Uz to, bio je predivan čovek. U mislima sam sa njegovom suprugom Simonom, koja je i dalje sa nama. Pružam podršku svim njegovim srpskim prijateljima i zahvaljujem se što odajete poèast Karlu Maldenu, velikom čoveku - poručio je Daglas video porukom, dok je direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić podsetio prisutne na najznačajnije uloge koje je Malden ostvario u filmovima.

Inicijativu za podizanje spomenika slavnom američkom glumcu u znak zahvalnosti za promovisanje srpske kulturne baštine u SAD pokrenuo je slavni producent Dobrivoje Tanasijević (Dan Tana).

- Hvala Srbijo, hvala Ameriko! Amerika mu je dala sve, a on je želeo da se vrati i Srbiji i Americi. Ovo je divan dan za nekoga ko je odrastao u Èikagu, ali je voleo svoje poreklo i govorio je srpski jezik. U drugom svetkom ratu bio je dobrovoljac i divan èovek, imao sam bogatstvo da provedem 55 godina u njegovom društvu, naučio sam od njega puno. Hvala svima što ste došli ovde. On kad bi birao gde da ima svoju statuu, garantujem da bi izabrao baš u Beogradu - rekao je Dan Tana.

 

Brnabićeva: Nedovoljno zahvaljujemo našim ljudima

Predsednica vlade Ana Brnabić istakla da kao zemlja nedovoljno zahvaljujemo ljudima koji su najbolji ambasadori Srbije u inostranstvu.

- Kada mi predsednik Aleksandar Vučić skrene pažnju na današnji događaj i otvaranje spomenika Karlu Maldenu zato što se radi o čoveku koji je jedan od naših najboljih ambasadora, onda to znači da treba da obratimo pažnju i drago mi je što smo na Vučićevu inicijativu, Karlove porodice i prijatelja kao vlada podržali ovaj događaj - rekla je Brnabićeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading