Maruša Majer, slovenačka zvezda u usponu: POZIV IZ SRBIJE NE ODBIJAM

Autor:

Zabava

02.10.2018

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napeti triler "Ivan" reditelja Janeza Burgera izazvao je veliko interesovanje na festivalu LIFFE u Leskovcu. Glavna uloga poverena je Maruši Majer i ona je i ovog puta maestralno odigrala lik, baš kao što je iznela i onaj u filmu "Ederlezi Rising", po kom je publika u Srbiji već prepoznaje.

RepublikaFoto: Đorđe Bajić
Maruša Majer: Uloge poput ove u "Ivanu" su retke, posebno kad ste glumica na ovim prostorima

Na početku razgovora za naš list slovenačka glumačka zvezda govori o tome kako je odlučila da prihvati poziv za ostvarenje rađeno u slovenačko-srpskoj koprodukciji.

- Odlučila sam se da prihvatim ulogu Mare i pre nego što sam pročitala scenario, već posle prvog razgovora o filmu sa rediteljem Janezom Burgerom. Njegov rad pratim i dopada mi se ono što radi. Zajedno smo sarađivali na komediji "Auto-škola" i imala sam poverenja u njega. Janez odlično radi s glumcima - daje ti puno prostora i vodi te u pravom smeru.

* Da li si zadovoljna ulogom? Da li bi nešto promenila iz ove perspektive?

- Ne. Zapravo, samo jednu scenu. A i tu bih promenila samo jednu nijansu. Veoma sam zadovoljna ulogom i drago mi je što se i drugima film dopada. U Sloveniji je prošao veoma dobro i dobio mnoge pohvale. Velike i zahtevne uloge poput ove u "Ivanu" su retke, posebno kada ste glumica na ovim prostorima. Scenarija u kojima ženski lik vodi film nema mnogo u Sloveniji, a ni u regionu, ako ćemo iskreno. Zato sam posebno zahvalna Melini Poti, Srđanu Koljeviću, Alešu Čaru i, naravno, Janezu Burgeru, koji su napisali scenario i omogućili mi da odigram jedan takav kompleksan lik.

* Kako je došlo do toga da dobiješ ulogu u filmu "Ederlezi Rising"?
- Deo u kome se ja pojavljujem je hronološki prvi u filmu, ali je snimljen na kraju... Kako sam dobila ulogu? Sebastijan Kavaca me je jednog dana pozvao i rekao da me jedan srpski reditelj ima u vidu za film. Pitao je da li bih bila raspoložena da učestvujem u projektu na kome radi već tri godine i objasnio mi o čemu se radi. Sa Lazarom Bodrožom sam komunicirala putem Skajpa...

RepublikaFoto: Nebojša Mandić
Kavaca je u Beogradu takođe boravio povodom premijere "Ederlezi Rising"

* Da li si sa Sebastijanom Kavacom sarađivala i ranije?

- Mi u Sloveniji se svi poznajemo... Ali, zapravo, "Ederlezi Rising" je bio naša prva profesionalna saradnja. Nakon snimanja, uradili smo zajedno i jednu predstavu. Sebastijan je zaista sjajan partner. Veliki je profesionalac i, pre svega, dobar čovek.

* Koji su ti dalji glumački planovi?
- Nedavno sam završila snimanje kratkog film Barbare Zemljić. Što se dugometražnih filmova tiče... Tu je uloga u "Ptičaru", debiju Roberta Černelča, u kome glumim suprugu glavnog junaka. Do kraja godine bi trebalo da glumim i u filmu Miroslava Mandića.

* Ako stigne neka nova filmska ponuda iz Srbije, hoćeš li je uzeti u razmatranje?
- Nema potreba za razmatranjem... Odmah ću je prihvatiti. Rad na "Ederleziju" je bio veoma lepo iskustvo i rado bih ponovo sarađivala s nekim rediteljem iz Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading