FESTIVAL KNJIŽEVNOST INĐIJA: Od ove godine "Inđija Pro Poet"

Autor:

Zabava

20.09.2017

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

B Od ove godine Inđija postaje domaćin Međunarodnog književnog festivala "Inđija Pro Poet", koji će biti održan od 21. do 23. septembra, najavili su danas organizatori.

RepublikaFoto: Tanjug
Inđija

Glavnu nagradu novoosnovanog festivala - Gran pri dobija srpski pesnik Matija Bećković, a biće mu uručena na otvaranju u galeriji Kuća Vojnovića, u centru Inđije.

U programu festivala učestvovaće 40 književnika iz 18 država u četiri prostora u Inđiji, uključujući i književnu binu na trgu u okviru pešačke zone.

Inđija će ugostiti pisce iz Velike Britanije, Izraela, Grčke, Turske, Belorusije, Kanade, Albanije, Rusije, Rumunije, kao i više od 20 glumaca i muzičara iz Srbije i regiona.

Direktor festivala Miodrag Jakšić kaže da ovom manifestacijom žele da afirmišu domaće književno stvaralaštvo i Srbiju predstave kao zemlju sa istančanim sluhom za važnost razvijanja i negovanja multikulturalnosti kroz negovanje književnosti i poetske reči.

Organizatori Međunarodnog književnog festivala "Inđija Pro Poet" su Udruženje "Moj Srem" i Kulturni centar Inđija, a pokrovitelj je Opština Inđija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading