SVETSKA PREMIJERA: Kosovo, momenat u civilizacijI

Autor:

Zabava

16.09.2017

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dokumentarni film "Kosovo: Momenat u civilizaciji" doživeo je svoju premijeru u Kulturnom centru u Parizu, gde je sedište Uneska i gde se najavljuje glasanje o prijemu Kosova u tu organizaciju.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Boris Malagurski i Marko Đurić

- Veliko mi je zadovoljstvo što je svetska premijera filma "Kosovo: Momenat u civilizaciji" uspešno održana u Kulturnom centru Srbije u Parizu. Bila je velika gužva, broj prisutnih je prevazišao kapacitete u vezi sa sedištima, pa su mnogi stajali. Video sam suze u očima mnogih u publici. Posle vrlo emotivnog kraja filma, svi smo bili pod utiskom. Nakon projekcije su se publici obratili direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, ambasador Srbije pri Unesku Darko Tanasković i voditelj filma Stefan Popović, a zajedno smo učestvovali u diskusiji sa publikom. Čast mi je što je u publici bilo mnogo ambasadora pri Unesku zemalja širom sveta. Veoma sam zadovoljan i zahvalan svima koji su pomogli da ovaj film vidi svetlost dana - rekao je za portal Srpskog telegrafa, Republika.rs Boris Malagurski, reditelj filma.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Premijera filma u Parizu

Osim reditelja i producenta Borisa Malagurskog svetskoj premijeri prisustvovao je i Stefan Popović koji je ulogom naratora upotpunio kompletnu priču filma, otkrio je zašto je premijera održana baš u Parizu. 

- Želeli smo da svetska premijera bude baš ovde gde se odlučuje o sudbini Kosmeta u "UNESCO" - izjavio je Popović.

Domaća publika će imati prilike da ga pogleda na premijeri 22.septembra ispred Hrama svetog Save na Vračaru u Beogradu!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading