"SMANJIVANJE" OTVORILO 74. MOSTRU U VENECIJI!

Autor:

Zabava

31.08.2017

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovogodišnju 74. Mostru, najstariji filmski festival koji se održava na venecijanskom Lidu, otvorilo je "Smanjivanje" Aleksandra Pejna, naučnofantastična romantična komedija na granici političke parabole i apokaliptičnog horora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Met Dejmon

Glavne uloge poverene su Metu Dejmonu i Kristen Vig. Film je osvojio pozitivne kritike čak i onih najstrožih, a glavna priča među filmofilima ovih dana je kako se Met Dejmon smanjio za ulogu.

NOVOPEČENI TATA

Popularnog oskarovca venecijanska publika premijerno će gledati i u subotu 2. septembra, u novom rediteljskom filmu Džordža Klunija "Suburbicon", gde mu je partnerka oskarovka Džulijen Mur. Kluni, koji je takođe stigao u Veneciju, pod budnim okom je italijanskih medija kao jedan od glavnih favorita za zlatnu statuetu, ali i kao novopečeni tata.

Foto: Tanjug/AP
Novopečeni tata

Žiri, ovoga puta na čelu sa slavnom Anet Bening, i ove godine istakao je da je filmska produkcija daleko od rodne ravnopravnosti i da je pred ženama koje bi da pričaju filmske priče dugačak put.

Poznato je da holivudske filmadžije radije pohode Veneciju nego Kan, budući da je venecijanski Zlatni lav nezvanična najava zlatne statuete američke filmske akademije Oskara. Tako su crvenim tepihom sinoć prodefilovali Džejn Fonda, Robert Redford, Met Dejmon, Itan Hok, Dženifer Lorens, Helen Miren, Frensis Mekdormand, Havijer Bardem, Mišel Fajfer i drugi. Fondi i Redfordu sutra će biti dodeljene i nagrade za životno delo, specijalni Zlatni lav.

Foto: Tanjug/AP
Kristen Vig

POD KACIGOM

Tokom 11 festivalskih dana biće prikazano 71 ostvarenje, od blokbastera do dokumentaraca, a poseban aspekt ovogodišnje Mostre je i nova kategorija za filmove napravljene za gledanje i iskustvo virtuelne realnosti. Iako je čak 30 takvih filmova koji će se gledati pod kacigom, oni ipak nisu u takmičarskoj selekciji. Film "Outrage Code" japanskog reditelja Takešija Kitana zatvoriće venecijansku smotru 9. septembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading