Iskreni Koja: Naše je da pokušavamo

Autor:

Zabava

28.08.2017

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U iščekivanju završne svečanosti na kojoj će biti dodeljena novoustanovljena nagrada "Milorad Mandić Manda", publika 52. Filmskih susreta u Nišu ima priliku da pogleda najbolja domaća ostvarenja.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/vecesaivanom
Nikola Kojo

Tako su tokom subote i nedelje na repertoaru bili filmovi "Nigde" u režiji Predraga Velinovića, "Rekvijem za gospođu J." Bojana Vuletića, "Ime Dobrica, prezime nepoznato" Srđe Penezića i "Slepi putnik na brodu ludaka" Gorana Markovića.

Svoj rediteljski prvenac "Stado" je na ovoj fešti prikazao i proslavljeni glumac Nikola Kojo. On je tom prilikom istakao da filmski stvaraoci nastoje da promene svet ludila i propasti.

 

 

23.11. Sava centar i Cineplex

A post shared by nikola kojo (@nikola_kojo_pravi) on Oct 26, 2016 at 3:12am PDT

 

- Ovo vreme deluje kao nedodirljivo u svakom smislu, kao da ne možeš ništa da promeniš u ludilu i propasti u kojoj živimo... Naše je da pokušavamo, inače, šta bismo drugo radili? - kazao je Kojo.

Danas su na repertoaru filmovi koji su ove godine pokorili bioskopske kase: "Jesen samuraja" u režiji Danila Bećkovića i "Biser Bojane" Milana Karadžića. Filmske projekcije održavaju se još sutra, i to "Kozje uši" Marka Kostića i "Igla ispod praga" Ivana Marinovića. Sreda je rezervisana za dodelu nagrade sa Mandinim imenom. Nepresušni optimizam ovog glumca nadahnjuje kolege i godinu dana nakon njegove smrti. Manda je posao doživljavao ozbiljno i potpuno mu se predavao.

 

 

"Ili radiš ili ne radiš, nema foliranja", umeo je da kaže, a o tome svedoče i njegovi saradnici koji su ga gledali kako izgara u obnovi pozorišta. Uspavljivao se, kaže, vrteći scene sa snimanja, nije se čuvao na setu, pa je tako zbog jedne scene iz "Selo gori, a baba se češlja" slomio nogu i četiri meseca bio u gipsu...

- Kad zaspim, sanjam što i većina ljudi, sanjam bolje vreme, neku opušteniju atmosferu, manje trke i ludila u životu, više mira, više onog porodičnog - umeo je da kaže Manda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading