Miloš Biković oštro odgovorio na britanske budalaštine o cenzuri "Balkanske međe"

Autor: informer.rs, Republika

Zabava

05.04.2019

06:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati glumac Miloš Biković, koji igra jednu od glavnih uloga u filmu "Balkanska međa", kaže da je strašno to što Britanci traže da ovaj film bude cenzurisan i zabranjen zbog navodnog širenja "ruske propagande"!

RepublikaFoto: Promo foto
Miloš Biković

Prethodno je londonski "Tajms" objavio komentar u kojem se navodi da "Balkanska međa" ugrožava regionalni mir!

"Tajms" čak poziva na cenzuru, navodeći da je 'Putinov režim poznat po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastične akte nasilja nad malim zemljama i narodima bez zaštite'!?!

Komentarišući sve ovo, Miloš Biković kaže da je žalosno to što Britanci jedno umetničko delo gledaju kroz politiku.

- Velika Britanija je važila za kolevku demokratije. Ako je zaista tačno da neko poziva na cenzuru filma kao umetničkog dela, onda mi se čini da Britanci imaju većih problema od Bregzita. Žalim što se jedna akciona drama gleda kroz vizuru politike, zbog čega u pomenutom tekstu ostaje potpuno neprimećena snažna poruka mira, duboko ugrađena kroz odnose koji u filmu postoje između Srba, Albanca i Rusa - naglašava Biković. Prema njegovim rečima, svetska distribucija filma nije prekinuta.

Biković: Žalim što se jedna akciona drama gleda kroz vizuru politike, zbog čega u tekstu potpuno jednostrano ostaje neprimećena snažna poruka mira

- Prema informacijama naših partnera, distributerskih kuća '20 senčuri Foks' i 'Amadeus' iz Londona, distribucija filma nije prekinuta. Sa velikim zadovoljstvom ističem i da je distribucija u Srbiji iznenadila sve nas koji smo radili na filmu. Posle dve nedelje možemo da se pohvalimo sa više od 150.000 gledalaca - podvlači Biković.

Inače, film "Balkanska međa" govori o desantu na prištinski aerodrom "Slatina", kad je juna 1999. godine ruska jedinica iz sastava Sfora u BiH zauzela aerodrom pre dolaska NATO trupa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading