"Senke nad Balkanom" premijerno prikazane u Sarajevu

Autor:

Zabava

17.08.2017

08:50 >> 08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na 23. filmskom festivalu u Sarajevu sinoć je premijerno prikazana pilot-epizoda nove serije Dragana Bjelogrlića "Senke nad Balkanom".

 

Foto: E.S.T
Bjela sa ekipom na premijeri u Sarajevu

Interesovanje za najnovije ostvarenje popularnog Bjele je bilo neverovatno, pa su karte za premijeru bile rasprodate dva dana pre projekcije! Sudeći po prvim reakcijama publike, ekipa koja je sinoć prošetala crvenim tepihom može biti više nego zadovoljna.

KOLUMBIJA EVROPE

- Prvi put sam došao na festival u Sarajevu 1998. i jako sam srećan što nešto u našem regionu iz godine u godinu napreduje. Lepo je što smo ovde s jednom serijom, do sada smo uvek dolazili s filmovima - izjavio je Bjelogrlić pred premijeru, ne skrivajući radost što će "Senke nad Balkanom" gledati sa publikom.

Prema njegovim rečima, serija govori o Balkanu koji je uvek bio raskrsnica različitih političkih uticaja i puteva kriminala. 

- Proučavajući taj period shvatio sam koliko je Balkan tih godina neverovatno identičan današnjem. Interpol je Balkan zvao "Kolumbijom Evrope", a ti putevi, tada opijuma, a danas drugih narkotika, nikada se nisu promenili. Menjaju se akteri, ali ne i senke koje se nadvijaju nad ovim prostorom. Pitanje je koja će generacija uspeti da ih skloni - istakao je Bjela u jučerašnjem razgovoru sa novinarima.

Radnja njegovog istorijskog krimi-trilera smeštena je u burni period kraja dvadesetih godina prošlog veka koji se završio uvođenjem Šestojanuarske diktature, a Bjela objašnjava da je u pitanju fikcija bazirana na istorijskim događajima i ličnostima, jer ne voli da se bavi dokumentarističkim temama.

SLAVNI GLUMCI

- Od početka sam hteo da napravim našu priču, a moja najveća inspiracija bilo je da odgovorim na to da li je moguće da se serija napravi u Beogradu, a da ona bude komunikativna i sa ostatkom sveta, da bude zanimljiva i ljudima koji ne znaju gde se Balkan nalazi. Kao što znamo, mnogi naši filmovi su to uspevali, ali serije do sada nisu - istakao je Bjelogrlić i dodao da su ih već kontaktirali i neki svetski distributeri. 

U seriji ćemo pored Bjele, koji igra jednu od glavnih uloga gledati i Andriju Kuzmanovića, Gordana Kičića, Žarka Lauševića, Mariju Bergam, a tu je i međunarodna postavka koju čine Aleksandar Galibin, Andrej Zibrov, Goran Bogdan, Bojan Navojec, Toni Mihajlovski i Petar Arsovski.

- Imao sam impozantnu glumačku ekipu iz celog regiona, kao i ruske glumce, pošto je i ruski element dosta utkan u celu priču - zaključuje naš poznati glumac i reditelj.

Foto: Promo foto
Dolazak Bjele na premijeru

Scenario za 11 epizoda serije prema filmskoj priči Stevana Koprivice napisali su Danica Pajović, Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić, a muziku je potpisao Magnjifiko.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading