TOP 5: Ovo su filmovi koji će obeležiti 2019. godinu!

Autor: Republika

Zabava

01.01.2019

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pragu nove godine, zaljubljenici u sedmu umetnost već prave liste filmova koji se moraju pogledati, dok su pravi zanesenjaci to već uradili. I dok oni opsednuti filmovima odavno imaju detaljno napravljen plan kada i šta pogledati, postoje i oni koji nisu toliko upućeni pa im predlažemo svetske filmske novitete za 2019. godinu koji imaju odlične kritike i čiji trejleri obećavaju.

RepublikaFoto: Republika
Filmovi o kojima će se tek pričati

Čim novogodišnji mamurluk prođe i raspored vam postane malo rasterećeniji, kupite kokice, obezbedite adekvatno društvo i zavalite se...

1. Glass

Glass je film koji se gleda širom otvorenih očiju s punom pažnjom. Reč je o horor-trileru s elementima drame, koji će prvi put u bioskopima biti prikazan 18. januara 2019.

Ovo filmsko ostvarenje veliki je projekat scenariste, koproducenta i reditelja M. Najt Šjamalana koji ovim filmom zapravo povezuje svoje ranije filmove Unbreakable iz 2000. godine i Split iz 2017. godine. Radnja se odvija oko čuvara Dejvida Dana, koji koristi svoje nadljudske sposobnosti kako bi pronašao Kevina Vendela Kramba, muškarca s 24 ličnosti.

2. The Rhytm Section

The Rhythm Section je ekranizacija prve knjige književnog serijala "Stefani Patrik" koji se sastoji od četiri romana autora Marka Burnela.

U središtu priče ovog filmskog ostvarenja nalazi se Stefani, koju tumači talentovana Blejk Lajvli. Napetost radnje je naglašena kada se otkrije kako je njena porodica stradala u padu aviona u kojem je i ona sama trebalo da bude.

Ali, prava je istina kako to nije bila avionska nesreća već vešto isplaniran napad. Vođena ljutnjom i očajem, Stefani kreira novi identitet kako bi pronašla odgovorne za "nesreću" i popunila prazninu između saznanja do kojih je sama došla i onoga što su joj drugi rekli o nesreći. Premijerno prikazivanje ovog mističnog trilera s elementima akcijskog filma čiju režiju potpisuje Rid Morano planirano je za 22. februar 2019.

3. The Lion King

Iako je ovo samo delić velikih naslova koji nas očekuju u 2019., ono što iskače u moru naučne fantastike, trilera i horora jeste omiljeni crtani klasik uz koji su rasle generacije. Reč je osveženoj, novoj i još moćnijoj verziji Lion Kinga.

Reditelj Džon Favro već je pokazao da je kralj živopisnih Diznijevih adaptacija, a savršen primer njegovog umetničkog stvaranja je "The Jungle Book" iz 2016. godine. Ovde preuzima još jedan dragi Dizni klasik koji smo obožavali i u filmu okuplja neverovatne glasove koji uključuju Donalda Glovera kao Simbu, Bijonse kao Nalu i Džejmsa Erla Džonsa, koji se vraća u ulogu Mufase.

Životinje u filmu biće kreirane pomoću CGI efekata. Igrana verzija Kralja lavova ima istu priču kao i animirana, a scenario je pisao Džef Natanson, koji je napisao i poslednji nastavak Pirata s Kariba, Salazarovu osvetu, pa nije teško pretpostaviti kako ćemo 19. jula svedočiti prikazivanju još jednog velikog filmskog hita koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

4. John Wick 3: Parabellum

Reč je o trećem nastavku filma o Džonu Viku. U novom filmu Vik beži posle ubistva u Kontinentalu, a doslovno celo podzemlje mu je na tragu. Svi opasni "momci" žele samo jedno - da ubiju Džona Vika.

Budući da se Vik krije u središtu Njujorka, moraće da bude oprezan i spretan kako bi izbegao nesreću koja mu je za petama. Čad Stahelski potpisuje režiju ovog uzbudljivog nastavka, a šarmantni Kijanu Rivs će utelotvoriti Vika koji će nam sigurno držati pažnju tokom celog filma.

5. Pet Sematary

Na temelju horor romana Stivena Kinga, Pet Sematary prati dr. Luisa Krida, koji nakon preseljenja sa svojom ženom Rejčel i njihovo dvoje dece iz Bostona u ruralni Mejn otkriva tajnovito groblje skriveno duboko u šumi blizu njihovog novog doma. Kad ih tragedija zadesi, Luis se okrene svom neobičnom susedu, Džadu Krendalu. To pokreće opasnu lančanu reakciju koja oslobađa neizrecivo zlo s užasnim posledicama. Režiju za ovaj horor potpisuju Kevin Kolš i Denis Vidmajer, koji najavljuju predstavljanje ovog filma publici na proleće, odnosno 5. maja 2019.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading