POŽEGA: Filmski kamp koji ne smete propustiti!

Autor: Tanjug

Zabava

02.08.2017

12:04 >> 12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U drugoj polovini avgusta u Požegi će boraviti 35 mladih dokumentarista iz 21 zemlje, koji će u okviru 12. Međunarodnog studentskog filmskog kampa "Interakcija 2017" i 7. Međunarodnog masterklasa dokumentarnog filma "Interdoc 2017" snimati dokumentarce i prisustvovati predavanju iz oblasti kreativnog dokumentarnog filma.

RepublikaFoto: pixabay.com
Studentski filmski kamp u Požegi

U okviru kampa "Interakcija" od 10. do 27. avgusta, 15 studenata režije, kamere, dizajna zvuka, montaže i produkcije, podeljeni u tri ekipe, snimiće tri dokumentarna filma na temu "Mali grad-veliki ljudi", najavio je Nezavisni filmski centar "Filmart".

Tokom sedmodnevnog boravka u Užicu, Ivanjici i Čačku, učesnici će pronaći priče i snimiti dokumentarce.

Pored filmova učesnika, u okviru programa "Interscreen" bi}e prikazan izbor kratkih dokumentarnih filmova Vladimira Perovića, višestruko nagrađivani "Anplagd" Mladena Kovačevića, kao i "Flotel Europa" Vladimira Tomića, dokumentarni film koji je premijerno prikazan i nagrađen na 65. Berlinskom filmskom festivalu.

18. i 19. avgusta, biće održani MEDIA dani

U saradnji sa MEDIA deskom Srbija, MEDIA dani su namenjeni učesnicima kampa i masterklasa, ali i predstavnicima audiovizuelnog sektora, kompanijama, nevladinim organizacijama, kulturnim institucijama i profesionalnim mrežama koje mogu imati koristi od programa "Kreativna Evropa".

Ove godine, umetnici Mirjana Boba Stojadinović i Miloš Tomić, tokom boravka u Požegi, kroz saradnju sa učesnicima kampa i masterklasa, kao i sa volonterima i širom lokalnom zajednicom realizovaće svoje video radove.

Ovogodišnji kamp "Interakcija" će započeti otvaranjem izložbe radova Dragane Žarevac i Anice Vučetić, koji su nastali tokom prošlogodišnje rezidencije.

Izložba će biti otvorena 9. avgusta u galeriji "Remont" u Beogradu, veće uoči dolaska učesnika kampa u Srbiju.

Premijera filmova biće u Beogradu

Učesnici će posetiti Drvengrad i manastire Ovčarsko kablarske klisure, a premijera filmova snimljenih tokom kampa biće održana 26. avgusta u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Kamp je do sada okupio 204 učesnika iz 50 zemalja, dok je na masterklasu "Interdoc" učestvovalo 78 učesnika iz 30 zemalja.

Snimljen je 41 dokumentarni film i osvojeno 13 nagrada na filmskim festivalima širom sveta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading