Darka roditelji daju na odvikavanje od kokaina, ali nemaju novca za to!

Autor: Republika

Zabava

10.11.2018

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čim se završi bolnički proces oporavka od teških povreda i bude pušten na kućno lečenje, Darko Lazić krenuće na terapiju odvikavanja od kokaina!

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Darko Lazić i njegovi roditelji Milan i Branka

Pevačevi roditelji Milan i Branka svesni su da je njihov sin u ozbiljnom problemu, da je zavisan i spremni su na sve da mu pomognu.

Nakon što je pre dve nedelje jedva preživeo tešku saobraćajnu nesreću, kada je, kako se navodi, pod dejstvom alkohola i droge sleteo sa puta, Lazićevi otac i majka shvatili su da im je sin u problemu. Posebno ih je pogodilo kada su čuli da je Darko u bolnici od doktora tražio kokain, kao i da je jedan od dilera pokušao da dođe do pevačeve sobe na intenzivnoj nezi u KBC Zemun.

- Milana i Branku je dotuklo kada su čuli da je Darko tražio drogu i shvatili su da je u ozbiljnom problemu. Čim ga puste na kućno lečenje za nekih mesec dana, oni će, po savetu lekara, razgovarati s njim i nagovoriti ga da krene na lečenje i da batali kokain, ali i alkohol. To je veoma težak proces, mora da se uključi cela porodica, da zavisniku pruži maksimalnu podršku i bezuslovnu ljubav, ali i snagu, jer će on često upadati u krize - kaže izvor blizak pevaču i dodaje da su Milan i Branka već razgovarali i sa stručnjacima.

- Čuli su za nekoliko dobrih psihoterapeuta koji rade sa zavisnicima i koji su im izneli kako izgleda proces lečenja i rekli da je podrška porodice veoma važna, pa su i oni spremni da idu na terapiju. Darko će se lakše izboriti s problemom ukoliko oni budu uz njega. Jedini problem roditeljima jeste što nemaju dovoljno finansijskih sredstava da plate to, ali mnoge kolege i prijatelji njihovog sina spremni su da pomognu. Lečenje se sastoji od tri faze, a sve vreme je uključen rad s psihoterapeutom - priča izvor. 

S obzirom na to da je Lazić drogu često konzumirao u kombinaciji s alkoholom, što dovodi do još veće opasnosti po ceo organizam, stručnjak ističe da je izuzetno bitno raditi i na tom polju i da mora da batali piće.

- Sam po sebi alkohol je štetan, posebno u velikim količinama. Ukoliko ga je Darko konzumirao s drogom, njegov organizam je već pretrpeo velike traume. Ta kombinacija dovodi do oštećenja kardiovaskularnog sistema - pojave aritmija i povećava se mogućnost srčanog udara, javljaju se respiratorni problemi, neurološki problemi koji dovode do moždanog udara, stomačni problemi - završava izvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jana

10.11.2018 10:15

Kada bi resavanje problema narkomanije zavisilo od roditeljskih zelja, ne bi bilo ovisnika. Na zalost, u stvarnosti, to je put bez povratka!