ODRŽANA KOMEMORACIJA povodom smrti Olivera Dragojevića: Split se oprostio od pevača!

Autor:

Zabava

31.07.2018

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U splitskom Narodnom pozorištu danas je održana komemoracija istaknutom muzičaru Oliveru Dragojeviću, a njegove kolege, prijatelji i brojni Splićani okupili su se i u suzama uputili poslednji pozdrav maestru kako su ga nazivali.

RepublikaFoto: youtube.com/ RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal
Prijatelji ga se prisećali na komemoraciji... Oliver Dragojević
Foto: Prntscr Facebook
Prepuna sala pozorišta u Splitu...Komemoracija Olivera Dragojevića

Aplauz koji je trajao nekoliko minuta bio je posvećen ovom bardu muzike, a svi u sali, uključujući i državni vrh - Kolindu Grabar Kitanović predsednicu Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića, premijera i mnoge drge istaknute ličnosti tamošnje javnosti uputili su Dragojeviću poslednji pozdrav njegovom pesmom "Vjeruj u ljubav".

Jedan od najbliskijh kolega OliveraDragojevića, Zlatan Stipišić Džiboni održao je govor na komemoraciji ne uspevši da zadrži suze zbog smrti prijatelja:

- Jedan čovek je rekao: "Olivere, čuvaj se, jer ako nam odeš ti i užge nam se Marjan, onda smo propali. Meni je ova vest bila kao da se užga Marjan. Oliver je, sve smo rekli, ništa nismo rekli. Rekao je da je on na svom brodu i kapetan i sluga. Ja znam da je on mislio na svoj brod "Marko". Ali mi znamo da je to istina u svim drugim segmentima života. I u njegovoj muzici, i kakav je bio u društvu. Prvi, a za sebe uvijek zadnji. Ja bih želo reći svom kapetanu da je sve kako treba i da je sve ovo more samo za te- govorio je Džiboni.

RepublikaFoto: youtube.com/PlayPauze
Sutra sahrana Olivera Dragojevića...

Dragojević će sutra biti sahranjen u rodnom mestu Vela Luka na Korčuli, a ispratiće ga i 500 brodića s ostrva Hvara i Visa. U ponedeljak pevač je posthumno proglašen i za počasnog građanina Splitske županije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading