Brat Željka Joksimovića: HRVATI, PRESTANITE DA VELIČATE TOMPSONA!

Autor:

Zabava

21.07.2018

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac i brat kantautora Željka Joksimovića Saša Joksimović napisao je status na svojoj Fejsbuk stranici u kome se obraća Hrvatima i apeluje da se vrate pravim vrednostima i prestanu da veličaju one koji svesno šire mržnju među narodom koji je nekada bio kao jedno.

 

Najbolji brat na svetu @zzeljko #brother #family #thebest #simplythebest #joksimovici #proud

A post shared by Sasa Joksimovic (@sasajoksimovic_official) on May 22, 2017 at 2:40am PDT

- Odavno me progoni misao da snimim film o Stevi Filipoviću, partizanskom heroju koji je ispod vešala uzdignuo pesnice i odbio milost nacista. Hrvat iz Opuzena usred Valjeva, njegov životni put je inspiracija za mlade ljude koji žive u mržnji i ne shvataju da Srbi i Hrvati umeju da žive, bore se i umiru zajedno za ideale slobode - napisao je glumac, a onda se osvrnuo i na današnje vreme:

Brat Željka Joksimovića putem Fejsbuka poziva ljude iz Hrvatske da ne šire mržnju

- Ali, nažalost, današnja Hrvatska ne veliča ni Stevu ni najvećeg hrvatskog pesnika Ivana Gorana Kovačića ni Ivu Lolu Ribara, već nadbiskupa Stepinca, koji je službovao u vreme Ante Pavelića i NDH, najužasnije tvorevine Drugog svetskog rata. Možda je to samo moja lična utopija, ali vredno je mlade ljude podsećati da Srbi i Hrvati nisu arhinerpijatelji, međutim, ono što ih povezuje se svesno potiskuje i veličaju se Blajburg, Tompson i svi koji nose megafon mržnje, a ne antifašizma i slobode.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading