Željko Joksimović: Ja sam mešavina Sinana i rokera!

Autor:

Zabava

24.05.2018

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kantautor Željko Joksimović najavio je juče svoj jubilarni 1000. koncert u karijeri, koji će održati 16. juna na stadionu Tašmajdan, a za sebe tvrdi da je po muzičkom stilu mešavina folkera Sinana Sakića i rokera.

RepublikaFoto: Dušan Lukić
Željko Joksimović

Naime, kako je ovaj prostor nadomak Tašmajdanskog parka nekako uvek bio rezervisan za nastupe rok grupa, ali i folkera Sinana Sakića, koji je priređivao nezaboravne koncerte, Joksimović smatra da je ova lokacija i te kako bila pogodna za njegov predstojeći spektakl.

- Divno se osećam kada kažem da pravim 1000. koncert u karijeri. Nikad nisam pevao na Tašu, ali sam dolazio na neke druge koncerte. Ovaj prostor me jako podseća na grčki amfiteatar. Svirao sam i na Akropolju, pa sam razmišljao da ovaj nastup organizujem baš ovde. Bolji je zvuk nego u bilo kom prostoru koji je zatvoren. Znam da ovde velike koncerte prave rokeri, ali i narodnjaci poput Sinana Sakića, ali ja sam tu negde. Ljudi treba da dođu na svaki koncert koji se ovde održava jer su muzički doživljaj i akustika na ovom prostoru impresivni.

Željko: Zdravko Čolić je spomenik koji se ne dira. Njemu neko samo može da se divi

  • Gotovo svaka pesma koju napišete je hit. Odakle crpite inspiraciju?

- Nemam formulu po kojoj radim. Uvek gledam da ispunim sebe dobrim osećajem kada pišem muziku ili radim neku pesmu. Uvek stvaram onako kako osećam da treba u trenutku. Imam sada jednu numeru koja je onako skroz uvrnuta, a ujedno i predlog za tekst, pa ćemo videti. Kolege kažu kao: "Joj, pa da li je ovo za tebe?", ja kažem: "Naravno da jeste čim je meni izašlo iz glave". I nju ću sigurno objaviti.

 

Zimska carolija...#valgardena #lepota #vazduh #ski

A post shared by Zeljko Joksimovic (@zzeljko) on Feb 8, 2018 at 9:04am PST

  • Komponujete li i dalje pozorišnu muziku? Eksperimentisali ste i sa etno-tonovima?

- Nisam eksperimentisao, koristio sam samo narodne motive. Svaka popularna muzika je pop, odnosno mejnstrim, to je skraćenica.

  • Da li robujete trendovima?

- Ne robujem trendovima, ali volim da pravim te celofane koji su aktuelni i u svetu i kod nas. Osvrćem se i na kritike, ali svakako uvek uradim onako kako ja mislim da treba.

 Željko: Sa Leontinom bih uvek sarađivao

  • Hoćete li u budućnosti opet možda sarađivati sa Leontinom, pošto je to bila jedna uspešna saradnja?

- Ukoliko bude neki dobrih pesama, svakako da bih.

  • Uskoro će i veliki koncert Dina Merlina u Kragujevcu, hoćete li biti gost?

- Ja iskreno nisam znao da je Dino zakazao koncert. Mi smo poslednji put nastupili zajedno u Beogradu. U svakom slučaju, naravno da bih rado prihvatio da opet zapevamo zajedno.

  • Kažu da Zdravko Čolić nema velike hitove u poslednje vreme. Da li biste mu napisali neki?

- Ne bih baš rekao da nema hitove. Ja bih Čoli napisao celu ploču! Mi smo više puta i razgovarali i hteli da se vidimo povodom toga. Ali to se nije desilo. Svakako da moj poziv i dalje stoji jer Zdravko je spomenik koji se ne dira. Njemu neko samo može da se divi.

Joksimović: Merlinov predlog da zajedno zapevamo ne bih nikada odbio

  • Nedavno ste kupili kuću od porodice Karić na Dedinju?

- Pa mi smo velika porodica i normalno je da tražimo i veći stambeni prostor. Ispada kao da smo kupili hladnjaču. Nismo je svakako još uvek kupili, ali nikad se ne zna. Zašto da ne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading