Severina sinu hoće da izbriše srpsko poreklo!

Autor:

Zabava

28.04.2018

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica Severina Kojić i srpski biznismen Milan Popović ponovo su se našli na sudu zbog sina Aleksandra jer ne mogu da se dogovore koju će školu dete pohađati.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Milan Popović i Severina Kojić

Tom prilikom Severina je istakla da je njeno dete Hrvat i da treba da bude u okruženju gde su deca pretežno hrvatske nacionalnosti. Međutim, Aleksandrov otac je Srbin i dete po ocu nije hrvatske nacionalnosti, što Severina ne priznaje.

Kako saznajemo, maleni Aleksandar kršten je u katoličkoj, ali i u pravoslavnoj crkvi u Vršcu. Takođe, dete poseduje dvojno državljanstvo, na koje ima pravo, tako da je po svim pitanjima Srbin koliko i Hrvat.

Severinina tvrdnja da je dete Hrvat je ili nacionalistička ili je namera da se iskoriste nategnuti politički odnosi između ove dve države

- Severina je na sudu iznela jasan stav da je Aleksandar, prema njenom mišljenju, samo Hrvat i da treba da bude u okruženju ljudi te nacionalnosti. Ona insistira da dete uči hrvatski, dok srpski ubraja u strane jezike. Navodi da dete treba da uči o Vukovaru i "Oluji", a negira da bi dete moglo da bude predmet diskriminacije vršnjaka. To nije realna slika jer je poznato da je Aleksandrov otac Srbin, te je vrlo lako da bi se to moglo dogoditi. Aleksandar nosi srpsko prezime, on je kršten prvo u Zagrebu, ali je potom kršten i u pravoslavnoj crkvi u Vršcu, odakle je njegov otac. Takođe, Aleksandar ima dvojno državljanstvo, tako da je Severinina tvrdnja da je on Hrvat ili nacionalistička ili iza toga stoji namera da se iskoriste trenutno nategnuti politički odnosi između ove dve države - navodi dobro obavešten izvor za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/Stereo Kanal
Severina Kojić

Posetimo, Popović predlaže Američku internacionalnu školu u Zagrebu kao najbolje mesto za obrazovanje malenog Aleksandra, dok Severina insistira da dete ide u jednu osnovnu školu u Zagrebu, koja je, kako je objasnila, "poluprivatna-polujavna". Sudska prepiska se vodila preko njihovih advokata.

RepublikaFoto: e-stock/KOBRA
Milan Popović

Popović je u svojoj izjavi istakao da je škola zaista internacionalna, da se radi o najsavremenijoj obrazovnoj ustanovi u Hrvatskoj i da su predavači iz engleskog govornog područja, kao i da je škola jako dobro obezbeđena.

S druge strane, Severina misli da Aleksandar treba da upiše Osnovnu školu "Matije Gupca" u Zagrebu, koja, između ostalog, ima i internacionalni program. Takođe, stavlja se akcenat na činjenicu da bi detetu društvo iz škole bilo pretežno hrvatske nacionalnosti.

- On je u vrtiću počeo da uči da piše na hrvatskom, a u osnovnoj školi mora savršeno da nauči prvenstveno maternji jezik, a tek potom i strane jezike. Pre svega, Aleksandar je Hrvat, pa nema razloga da bude žrtva diskriminacije drugih Hrvata. Godišnjicu pada Vukovara, godišnjicu "Oluje" i slično obeležava cela Hrvatska, te je reč o delu istorije o kom će Aleksandar, kao i svako drugo dete, učiti u školi - navodi se u sudskoj prepisci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Ja

28.04.2018 07:16

Sta je ova zena sebi dozvolila, pa to jer strasno. I takva osoba dolazi slobodno u ovu zemlju i ludi Srbi joj pune dvorane, a ona kaze da njeno dete treba da uci o Oluji i Vukovaru....da, treba da uci kako ubijati Srbe i proterati ih sa njihovog ognjista. Sramotno! Treba joj zabraniti da dolazi u ovu zemlju!

Vuckovici su poreklom Srbi

28.04.2018 17:24

Severina je poreklom Srpkinja kao i vecina danasnjih hrvata. Samo su medjimurci i zagorci autohtoni hrvati i njihov jezik je hrvatski jezik, svi ostalu su pokatoliceni Srbi i zasto danas glume francuze. Sramota dokle stize ljudsko ludilo. Tako se desi kad coveku uzmes proslost.

Radisa

28.04.2018 23:17

Исто је и мајка Дончића сина по оцу србина превела у словенца ,да буде још горе он је са њом још у браку