NAŠA VODITELJKA JE BILA TITOVA MILJENICA, A NA UVCE MU JE PEVUŠILA PESME IVICE ŠERFEZIJA: Velika TAJNA o njihovom odnosu, Jovanka sve vreme znala ISTINU!

Autor:

Zabava

10.06.2024

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica i voditeljka Vera Cvetinović bila je velika Titova miljenica, na videlo je izašlo kakav su odnos imali pred Jovankom Broz!

NAŠA VODITELJKA JE BILA TITOVA MILJENICA, A NA UVCE MU JE PEVUŠILA PESME IVICE ŠERFEZIJA: Velika TAJNA o njihovom odnosu, Jovanka sve vreme znala ISTINU!

Foto: Youtube.com printscreen

Vera Cvetinović, poznata pevačica, novinarka i voditeljka, ostvarila je poseban odnos sa bivšim predsednikom Jugoslavije, Josipom Brozom Titom. Tokom skoro dve decenije, imala je privilegiju da uživa u njegovom poštovanju, te je više od trideset puta pevala pred njim.

- Tih godina sam pevala pesme Ivice Šerfezija, Đorđa Marjanovića i Tereze Kesovije. A kada sam sa društvom krenula na turneju po Južnoj Americi naučila sam i tatine zagorske i mamine srpske pesme. U međuvremenu, Izvršno veće Vojvodine je u jesen 1974. u Mošinoj vili na Fruškoj gori pripremalo prijam za Josipa Broza, pa su me pozvali da prvi put pevam Titu. U to vreme nosile su se mini suknje, a ja sam na prijem u prirodi krenula sa starom bakinom dugom haljinom - govorila je Vera Cvetinović, pišu Nezavisne.com.

Foto: Youtube.com printscreen

Vera Cvetinović

 

Vera je i sama priznala da je bila Titova miljenica i otkrila kakav tretman je od njega imala.

- Deceniju i po bila sam miljenica Josipa Broza. Pevala sam mu najmanje tridesetak puta. Tito je imao običaj da jednostavno pošalje vozača i “mercedes” po mene da bi me odvezli u Karađorđevo, na Frušku Goru ili čak u Bugojno da njemu i Jovanki pevam omiljene srpske i zagorske pesme - ispričala je pevačica svojevremeno.

- Čujem da ste diplomirali? I da ste imali saobraćajni udes? Kako ste sada? - raspitivao se Tito, dok smo sedeli kraj vatre u Karađorđevu. Tada sam shvatila da sve zna o meni i da mi veruje. Na tom diplomatskom lovu u Karađorđevu u toku vereče Titu sam otpevala pesmu “Zvoni zvonce”, a Jovanki pesmu “Salaš u malom ritu - koju je mnogo volela - govorila je Vera.

Foto: Youtube.com printscreen

Vera Cvetinović slike

 

Vera Cvetinović, muzička i medijska zvezda iz Novog Sada, stekla je značajnu popularnost i priznanje širom bivše Jugoslavije zahvaljujući svojoj izuzetnoj interpretaciji pesme "Jovanka i Broz" tokom novogodišnjeg dočeka 1976. godine. Ovaj nastup nije samo obeležio njen vrhunac u karijeri, već je i ostao upamćen kao jedan od najznačajnijih trenutaka u istoriji jugoslovenske estrade.

Posebno zanimljiva činjenica jeste da je Vera, i pored svoje skromnosti prema muzičkoj karijeri, ostala verni izvođač Titovih omiljenih pesama do samog kraja. Navodno, pred samu smrt, Tito je izrazio želju da Vera sedi pored njega i peva mu, simbolično pokazujući koliki je uticaj imala na političke i kulturne veličine toga doba.
 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading