IZNENADNA SMRT POZNATOG GLUMCA ZAPREPASTILA JAVNOST! Duška Valentića proslavila ova uloga!

Autor:

Zabava

09.06.2024

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika tuga!

IZNENADNA SMRT POZNATOG GLUMCA ZAPREPASTILA JAVNOST! Duška Valentića proslavila ova uloga!

Foto: youtube/printscreen/Vedran Mazuranic

U 75. godini života, napustio nas je jedan od najpoznatijih glumaca regiona, Duško Valentić. Rođen u Pančevu, a školovao se u Zagrebu, Valentić je ostavio neizbrisiv trag u svetu glume, kako na televiziji, tako i u pozorištu i filmu.

Jedna od njegovih najupečatljivijih uloga bila je ona Papundeka u kultnoj seriji ‘"Velo misto’". Ta uloga obeležila je njegovu karijeru i učinila ga omiljenim glumcem mnogih generacija.

Valentić iza sebe ostavlja impresivan broj od preko 50 filmskih i televizijskih uloga. Njegov izuzetan talenat i posvećenost glumi omogućili su mu da ostvari značajne uloge koje su obeležile domaću filmsku i televizijsku scenu.

Pored svojih dostignuća na malim i velikim ekranima, Valentić je takođe ostvario značajan uspeh u pozorištu. U matičnom pozorištu Gavella, ostvario je preko stotinu uloga, ostavljajući neizbrisiv pečat na pozorišnoj sceni.

Njegove uloge poput Erika u "Bečkim šumama", Sebastijana u "Na tri kralja", Kneza Miškina u "Idiotu", Grga Čokolina u "Zlatarevom zlatu" i Grošičara u "Carevoj kraljici" ostaće upamćene kao nezaboravni trenuci u istoriji pozorišta.


Duško Valentić će zauvek ostati upamćen kao virtuozni glumac čiji je talenat osvojio srca publike širom regiona. Njegovo nasleđe će živeti kroz njegova remek dela koja će zauvek ostati deo kulturne baštine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading