Nikola Rokvić na putu za Eginu SVEDOČIO ČUDU: Ovo što mu se desilo podseća na priče iz žitija svetih, Božija sila deluje u njemu (FOTO)

Autor:

Zabava

21.05.2024

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O čudesnom prijateljstvu između svetitelja i životinja postoje brojni zapisi.

Nikola Rokvić na putu za Eginu SVEDOČIO ČUDU: Ovo što mu se desilo podseća na priče iz žitija svetih, Božija sila deluje u njemu (FOTO)

Foto: Instagram.com

Nikola Rokvić

Popularni pevač Nikola Rokvić  skoro mesec dana pešači do Egine u Grčkoj, gde planira da se pokloni Svetom Nektariju Eginskom, a njegovo hodočašće se bliži kraju.

On je na ovaj put krenuo kako bi skupio pomoć za decu obolelu od raka, pred sam kraj putovanja u znak podrške mu se pridružio glumac Ivan Bosiljčić, o čemu je folker obavestio javnost.

Ima ljudi koji zbog bratske ljubavi izdvoje vreme, polete, slete, kao rajske ptice, donesu milost, radost i potvrdu, da čovek bez čoveka ne može! Moj brat Ivan Bosiljčić mi oplemeni srce! Hvala ti do večnosti - napisao je Nikola u svojoj objavi, a Bostiljčić mu je uzvratio: 

Brat moj. Hristos posredi nas!

Pored podrške dragih ljudi, Rokvića je, sudeći po njegovim objavama, na višednevnom putešestviju, sve vreme pratila viša sila od koje je imao čudesno nadahnuće. 

Republika

Foto: ST/Tamara Pavišić

Nikoli Rokviću pružio podršku i glumac Ivan Bosiljčić

Jedan Nikolin post mnoge je podsetio na priče iz žitija svetitelja, a mnogi veruju da je pevač prilikom susreta sa čoporom divljih pasa svedočio čudu. 

- Smirenje je blagodatni dar i tajna. Na putu do Egine, 24. dana, naš brat Nikola doživeo je čudesan susret. Priča i snimak koji je podelio sa nama, uz emocije koje je teško opisati, neizmerno podseća na priče iz žitija svetih o čudesnom prijateljstvu između svetitelja i  životinja. Nikolu je napao čopor divljih pasa, i posle pokušaja i  bezuspešne borbe sa njima, u jednom trenutku, ne oslanjajući se više na svoju snagu, osetivši u srcu poziv na ljubav i smirenje, naš brat se spustio na zemlju, i tiho izgovorio: ,,Mir". I desilo se čudo. Čopor divljih pasa tada postade pitom. Pognuše glave i tiho se udaljiše. Slava Gospodu! Kada se čovek smiri i uzda u Božiju pomoć, ne u svoje snage, tada Božija sila deluje u njemu bogato i neobično - stoji u opisu jedne stranice koja je inspirisana verskim temama. 

 

 

Ispod ove objave, usledili su komentari divljenja sili Božijoj, ali i Rokvićevoj istrajnosti i skrušenosti. 

- "Slava Bogu!", "Od tebe i mladi i stari mogu dosta naučiti. Bog te čuva i pomoći će ti da ostvariš svoj cilj. Hvala ti, dete, što postojiš!", "Bog je sa tobom, imati takav blagoslov to je pravi raj za srce i dušu"- nizale su se reakcije na Rokvićev podvig.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Pepe

21.05.2024 12:24

Nije sramota otici kod psihijatra i razgovorom resiti sve svoje konflikte.

Klorinda

26.05.2024 17:02

@Pepe - Ali je greh i bogohuljenje osudjivati nekoga ko cini dobru stvar, ko pesaci za bolesne, i ponizan je pred Bogom, i zahvalan na Njegovoj milosti, govoriti ruzno o njemu i vredjati. Ne sudi da ti se ne bi sudilo.