SVETLANU KITIĆ SA DECOM IZBACUJU NA ULICU?!

Autor: Republika

Zabava

31.03.2018

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolju rukometašicu svih vremena Svetlanu Cecu Kitić (58) banka će s decom izbaciti iz stana ako u narednih pet dana ne skupi 66.000 evra duga za kamatu za rate kredita koji je podigla u švajcarskim francima.

RepublikaFoto: youtube.com/Bili Piton
Svetlana Kitić

Proslavljena srpska sportiskinja je još 2007. godine podigla stambeni kredit od 50.000 evra za stan u Mirijevu.

- Deo novca sam odmah dala, ali za drugi sam morala da podignem kredite. Međutim, sve je krenulo po zlu kada se rata prvo jednom, a zatim i drugi put duplirala. Umesto početnih 35.000 dinara mesečno, u nekom trenutku sam plaćala skoro 60.000. Do sada sam isplatila 40.000 evra, ali nekad se dešavalo da kasnim sa isplatom rate, na šta se obračunavala kamata. Sada mi je 20. marta stiglo obaveštenje od banke o jednostranom raskidu ugovora sa mnom i da sam dužna još 66.000 evra na konto kamate. Ako taj iznos ne isplatim do 5. aprila, moj stan će 13. aprila ići na licitaciju, a ja na ulicu - kaže Kitićeva, prenose beogradski mediji.

Ona kaže da je pokušala da postigne dogovor sa bankom, ali bez uspeha.

- Bila sam spremna sve da učinim. Nikad nisam rekla da neću da vratim dug, ali sam tražila ili malo vremena ili neku mogućnost da refinansiram kredit. Međutim, nisu imali razumevanja. Nema tu tolerancije, nema emocija. Sada mi preostaje da se nadam čudu, da će mi neko pozajmiti tiolikii novac i da ću uspeti da ostanem u stanu u kom sam odgajila decu. Ako ne, pokupiću stvari i decu i otići u neku garsonjeru, u podstanare - kaže Kitićeva.

Najbolja rukometašica svih vremena kaže da ne traži poseban tretman.

- Kako ostalih 23.000 ljudi koji su se zadužili u švajcarcima, tako i ja. Sama sam kriva. Neki su prodavali stanove, pravili barikade, dok su drugi izvršili samoubistvo. Neću uraditi ništa od toga. Plakala sam celu noć, ali neću dozvoliti da to iko vidi. Ne želim da kukam ili da me sažaljevaju, neću odustati - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading